In de hangmat: Noortje Huvenaars

GEMERT – Vandaag stapt wiskundedocent Noortje Huvenaars (21) in onze hangmat. Ze geeft les op het Commanderij College in Gemert en combineert dit met de deeltijdopleiding wiskunde op de Fontys in Tilburg. Daarnaast zette ze zich, samen met Maite Vereijken, in voor de afgelopen Alpe d’HuZes, waarbij zij samen een mooi bedrag hebben opgehaald voor het onderzoek naar kanker.

Waar heb jij sinds je geboorte uitgehangen?

Ik heb mijn hele leven in Gemert gewoond en de kans is groot dat ik daar blijf wonen. Ik heb de havo afgerond op het Commanderij College locatie Sleutelbosch. Voordat ik begon als wiskundedocent, heb ik de opleiding sportkunde afgerond aan de Fontys in Eindhoven.

Welk boek, blad en/of muziek neem jij mee in de hangmat?

Lezen doe ik nauwelijks, maar wat betreft muziek ben ik vooral fan van Hollandse meezingers. Stiekem wordt iedereen daar vrolijk van, ook al geeft niemand dat toe. Daarnaast kan ik wel genieten van goede dancemuziek en techno.

Wat drink en eet je er het liefst bij?

Een speciaalbiertje. Daarbij eet ik dan graag nacho’s. Het liefst met extra veel kaas.

Waar kun je verder het meest van genieten?

Van een lekker weertje, wanneer de zon schijnt. Zodra de zon doorkomt, is iedereen een stuk vrolijker. Lekker buiten zijn en een terrasje opzoeken, heerlijk!

Waar lig jij je het meest aan te ergeren?

Mensen die te negatief in het leven staan, je kleine teen stoten en dat ik altijd alles kwijtraak.

Op welke droomplek zou jij je hangmat aan de boom willen knopen?

Momenteel is mijn droomplek het strand in Colombia. Daar wil ik dan wel op korte termijn mijn hangmatje vastknopen, want mijn zus Meike verblijft daar nu nog. Ze maakt een wereldreis en ik zou haar graag even opzoeken.

Op welke hotspot in jouw woonplaats hang jij het liefst rond?

Bij Gij&Ik en dan het allerliefst als het zonnetje schijnt. Ik heb daar lange tijd gewerkt en ik kom er nu nog steeds graag in mijn vrije tijd.

Wat is jouw ideale rustmomentje?

Rust pakken is niet mijn sterkste punt. Ik ben vaak druk bezig en dat bevalt me eigenlijk wel goed.

Waar kom jij direct de hangmat voor uit?

Voor de Alphe d’HuZes. Al enige tijd zamelde ik geld in voor KWF samen met Maite. Zo hebben we een benefiet georganiseerd met een loterij om geld in te zamelen voor dit goede doel. Vorige week hebben we de beroemde berg in Frankrijk bewandeld en dit was een geweldige ervaring.

Met wie zou jij zelf wel eens in de hangmat willen liggen?

Ik heb niet zozeer een idool, dus ik zou het liefste de tijd in de hangmat doorbrengen met mijn vrienden en familie.

Waar zie jij jezelf over tien jaar in de hangmat liggen?

Een mooi huisje in Gemert, waar ik lekker mijn eigen ding kan doen. Doordeweeks sta ik voor de klas en in het weekend geniet ik lekker met een speciaalbiertje in de hangmat in mijn tuin.

Foto's:


0