Knap gelijkspel pupillen GHSV

GEMERT – Het pupillenteam van GHSV speelde afgelopen zaterdag een sterke thuiswedstrijd tegen koploper All-In uit Veldhoven. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Onder een heerlijk zomerzonnetje lieten de bezoekers direct zien waarom ze aan kop gaan in de competitie. In de eerste slagbeurt werd direct een 0-5 voorsprong genomen. In de gelijkmakende slagbeurt werd meteen duidelijk dat de Gemertse pupillen de overwinning niet zomaar cadeau gingen geven. Na de eerste inning stond een mooie 3-5 tussenstand op het scorebord. De tweede inning begon direct met een punt voor All-In, maar dankzij goed veldspel en mooie nullen op het eerste honk bleef het bij dit ene punt en een 3-6 tussenstand. Aan slag begon GHSV met een honkslag gevolgd door nog een honkslag. De 6-6 tussenstand na de tweede inning was dan ook verdiend. In de derde inning leek All-In een beslissende voorsprong te nemen door direct drie keer te scoren. Deze drie werden direct gevolgd door drie keer drie slag dankzij mooi pitchwerk van Gemert en een sterk veld.
Met een 6-9 achterstand en nog tien minuten op de klok leek het erop dat de GHSV-pupillen nog één slagbeurt de kans zouden krijgen om de achterstand om te buigen. Met een mooie tweehonkslag in het rechtsveld werden twee GHSV-pupillen over de thuisplaat gebracht en na een gestolen honk stond het gelijkmakende punt klaar op het derde honk om te scoren. Ondertussen waren helaas ook al twee slagmensen uit gegaan dus de spanning op en rond het veld was om te snijden. Dankzij een knappe honkslag dwars door het midden kon Gemert het gelijkmakende punt binnenhalen. Helaas lukte het niet meer om ook de overwinning binnen te slepen, maar met een 9-9 eindstand tegen de koploper konden de spelers, speelsters, coaches en het publiek ontzettend trots zijn.
Ook het Gemertse juniorenteam kwam afgelopen zaterdag in actie. Het speelde thuis tegen Maastricht. Helaas waren zij niet opgewassen tegen de slagkracht van de Maastrichtenaren. Daarnaast maakte het Maastrichtse veld vrijwel geen fouten. Eindstand: 4-20.
Het Gemertse herenteam speelde zondag thuis tegen de Red Sox uit Uden. In de eerste inning moest Gemert er nog even inkomen. Dankzij pech en een aantal kleine foutjes begon GHSV met een flinke achterstand aan de gelijkmakende eerste slagbeurt. Naarmate de wedstrijd vorderde herpakte het team zich en wist het terug te komen. In het veld werden vrijwel geen fouten meer gemaakt en aan slag werden honkslagen geslagen en punten gescoord. Helaas uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning. Eindstand: 13-17.

Uitslagen

Zaterdag 22 juni: GHSV PH1 – All-in PH1 9-9; Uden Red Sox/GHSV JH1 – Maastricht JH1 4-20
Zondag 23 juni: GHSV H1 – Uden Red Sox H1 13-17

Programma

Donderdag 27 juni: 18.30 Nuenen PH2 – GHSV PH1
Zaterdag 29 juni: 10.00 Gryphons PH2 – GHSV PH1; 13.00 Uden Red Sox/GHSV AH1 – Hazenkamp AH2; Gryphons JH2 – Uden Red Sox/GHSV JH1

Foto's:


0