Luc Scheepers mist erepodium

GEMERT – De jonge Gemertse karter Luc Scheepers wist bij wedstrijden in het Duitse Kerpen afgelopen weekend een scherpe pole position-tijd neer te zetten. Door heftig verdedigen tijdens de races sloot hij het weekend echter af met een vierde plek.

Dat het een lastig weekend zou worden, stond vooraf al vast. De top-zeven was erg aan elkaar gewaagd, maar Luc zat daar in ieder geval bij. Een perfecte timing bij de kwalificatie op zaterdag zorgde voor een hele mooie pole position, de tweede dit seizoen. De top-zeven stond echter binnen 0,2 seconde van elkaar. De start van de pre-finale op zondag was goed. Luc kon de leidende positie vasthouden. De oprukkende concurrentie zorgde er echter voor dat Luc zwaar moest verdedigen. Het gevolg was dat er geen snelle tijden gereden konden worden, en dat Luc evenmin weg kon rijden. De top vier bleef bijzonder dicht bij elkaar, en het lukte drie concurrenten om hiervan te profiteren en Luc voorbij te rijden. De finale, onder een hitte van 30 graden Celsius, was zeer zwaar. Bij de start verloor Luc een plek, maar deze kon hij vakkundig terugpakken, hoewel er ook nu eigenlijk weer te veel naar achteren gekeken moest worden. Door deze twee vierde plaatsen zakt Luc in het tussenklassement, maar ook hier staat de top vier slechts op enkele punten van elkaar. De strijd is nog zeker niet gestreden. De volgende race is over acht weken, op het circuit in Berghem bij Oss.

Foto's:


0