Luc Scheepers net naast podium

GEMERT – Bij het NK karten op Raceway Venray is het de Gemertse karter Luc Scheepers net niet gelukt om het podium te halen. In twee enerverende races finishte hij twee keer op een vierde plaats. De goede uitgangspositie bij de kwalificatie kon niet verzilverd worden.

Afgelopen weekend werd de vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap verreden. Ditmaal in Venray, dus niet zo heel ver van huis. Dit vrij recente kartcircuit is binnen de oval aangelegd. Voor iedereen een nieuw circuit, dus volop uitdaging. In plaats van gebruikelijk op zaterdagmiddag, werd er op zondagochtend gekwalificeerd. Daar wist Luc de tweede tijd te rijden. Dat was niet verwacht, maar wel een mooie meevaller. Tijdens de pre-finale kon Luc prima aanvallen. Inhalen is niet zo gemakkelijk. Bij een aanval op P1 profiteerden de achterliggers, en zodoende viel Luc terug naar de vierde plek.
Tijdens de finale race op zondagmiddag wist Luc wat hem te doen stond. De top vier strijdt namelijk volop mee om het Nederlands Kampioenschap. Een fantastische start reed hem naar de tweede plek. Helaas kon het tempo niet helemaal vastgehouden worden, en een aantal ronden voor het einde moest Luc de twee anderen voorbij laten, in een spannend gevecht.
Luc is nu naar de tweede plaats gezakt in het tussenklassement, en zal over vier weken in Kerpen (D) vol aan de bak moeten.

(foto: Hans van Zeeland, Gemert)

Foto's:


0