Minioren Finale Brabant

GEMERT – Afgelopen weekend was de jaargang finale minioren, voor zwemmers in de leeftijd van zes tot en met elf jaar. Dit is dé wedstrijd voor de snelste minioren van de regio Brabant. ZV Hydra zwemsters Bo Bontrup en Lotte de Wit hebben hier aan deelgenomen. En dat deden ze goed.

Voor deze wedstrijd, in Tilburg op zaterdag 8 en zondag 9 juni, moeten deelnemers zich vooraf kwalificeren. Zwemvereniging TRB-RES uit Tilburg organiseerde, namens de KNZB, de minioren finale van de Regio Brabant. Voor Bo (10 jaar) en Lotte (8 jaar) was het de eerste keer dat ze meezwommen met een minioren finale. Ze hadden zich beiden gekwalificeerd voor verschillende afstanden tijdens de minioren wedstrijden gedurende het afgelopen seizoen. Alleen de snelste zwemmers van de vele verenigingen mochten uitkomen tijdens deze finale. Het was een heel goed georganiseerd evenement, waar beide meiden van hebben genoten. Maar het was ook spannend.
Bo Bontrup kwam uit in haar leeftijdscategorie, Minioren 4, en stond bij maar liefst vijf verschillende afstanden aan de start. Ze is er in geslaagd om op vier van deze afstanden een nieuw persoonlijk record neer te zetten. Bij de 100m vrije slag verbeterde ze haar tijd met bijna 4 seconden, op de 200m wisselslag een verbetering van 10 seconden en bij de 50m vlinderslag was ze ruim 7 seconden sneller. Hiermee eindigde ze zeer verdiend in de top 15 van elke afstand. Bij de 100m schoolslag ging Bo echt als een speer en verpletterde haar eigen tijd met 14 seconden, waardoor ze op de tiende plaats eindigde.
Lotte de Wit kwam uit in haar leeftijdscategorie, Minioren 2 en 3, op twee afstanden. Op zaterdag zwom ze de 100m vrij slag, waar ze zich als vijfde voor had geplaatst. Het was een spannende wedstrijd, maar na een goede eindspint lukte het Lotte om een nieuw persoonlijk record te zwemmen, met een verbetering van 7 seconden. Hiermee haalde ze de derde plaats, een mooie bronzen medaille. Op zondag stond de 50m vlinderslag op het programma. In de laatste 25m versloeg ze haar concurrente naast haar en behaalde ze de tweede plaats met een nieuw persoonlijk record. Hierdoor nam ze ook een hele mooie zilveren medaille mee terug naar Gemert.
Het was leuk om te zien dat de zwemsters zich zo goed ontwikkeld hebben dit seizoen. Kortom, een zeer geslaagd weekend voor deze twee debutanten van ZV Hydra!

Lotte de Wit (links) en Bo Bontrup (rechts).

Foto's:


0