Oude Ambachten Boerenbondsmuseum

GEMERT – Op zondag 30 juni vindt van 13.00 tot 17.00 uur in het Boerenbondsmuseum weer een themadag plaats. Deze zondag staat geheel in het teken van de oude ambachten.

Er valt die dag van alles te zien, te beleven en te doen. Bezoekers kunnen onder andere genieten van spinnen en wol-, boter- en sigaren maken, touwslingeren, stropoppen maken, zeis haren, strosnijden, graanmalen, fruitwecken en jam maken. Bij sommige genoemde ambachten kan de vraag worden gesteld “wat is dat nu weer?” Om daar achter te komen zullen mensen toch echt zelf een kijkje moeten gaan nemen. Kinderen mogen ook actief deel nemen door onder andere graan te malen.
De muziek deze middag wordt verzorgd door draaiorgels. Een ambacht op zich. Kortom er is die dag weer genoeg te beleven voor jong en oud.
De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er ook weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.
Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de facebook-pagina. (foto: RJ Foto Video).

Foto's:


0