Paardendag Boerenbondsmuseum

GEMERT – Het paard was op de boerderij begin vorige eeuw een trouwe en onmisbare knecht. Het is dus meer dan terecht, dat jaarlijks in het Boerenbondsmuseum dit edele dier tijdens een speciale paardendag extra in het zonnetje wordt gezet.

Dit jaar is de paardendag volledig vernieuwd ten opzichte van voorgaande jaren, dus een extra reden om naar het Boerenbondsmuseum te komen. Op zondag 23 juni is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn diverse rassen kleine en grote paarden aanwezig. De smid toont demonstraties hoefsmeden. Met de huifkar en pony kunnen ritjes gemaakt worden. Voor vragen over paarden kan men deze middag ook in het museum terecht. Het gaat een mooie dag worden met een bijzonder veelzijdig dier in de hoofdrol.
Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook onze tentoonstellingen te bezichtigen. De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard. Meer info: www.boerenbondsmuseum.nl. (Foto: Jo van Es/ RJ Foto Video

Foto's:


0