Single Memories

GEMERT – Janneke van der Heijden en Wendy de Beer (beiden 42) vormen samen met Agnes vd Laar het vocale damestrio in ‘Mrs Ippi’. Janneke is getrouwd met Erwin en doorliep de studie grafische vormgeving aan het St. Lucas College in Boxtel. Wendy is gespecialiseerd verpleegkundige en getrouwd met Alex. Ze hebben ieder twee kinderen.

Door Bernard Janssen

“Van kleins af aan was ik altijd bezig met dansen en zingen”, trapt Wendy af “Het begin met algemene muzikale vorming op de muziekschool; géén instrument, liever zingen! Vroeger op m’n kamertje heb ik mijn single memorie ‘The Greatest Love Of All’ van Whitney Houston vaak gedraaid en met een borstel als microfoon dansend ‘meegezongen’. Op de middelbare school werd ik gemotiveerd door de muziekdocent om m’n stem te ontwikkelen. Het nemen van zanglessen veranderde alles!” Janneke: “Mijn interesse in muziek heb ik van moeder meegekregen. Zij zong veel in huis en ongemerkt geeft je dat een fijn gevoel. Dat is het allermooiste van muziek! Mijn single memorie is ‘Son Of A Preacher Man’ van Dusty Springfield. Ik bewaar daar hele mooie herinneringen van vroeger aan.”
Wendy: “Gedrieën met Agnes zingen we al zo’n twintig jaar samen. Alle drie zijn we begonnen bij de ‘Barbamama’s’ met onder andere theatershows. Later, in een andere samenstelling mat ‘What’s In A Name’, stonden we in de Effenaar. Ieder van ons heeft ook wat solo-projectjes gedaan maar uiteindelijk voelen we ons bij ‘Mrs.Ippi helemaal thuis met de band bestaande uit Erwin (man van Janneke) op gitaar, Johan op percussie en drums, Jean Paul op contrabas en Bas op piano. Deze samenstelling geeft ons enorm veel voldoening, plezier, lol én professionaliteit. We zijn samen een kleine familie!” Janneke vult aan: “Eens in de drie jaar heeft De Mortel de Experience met fanfare St. Lucia. Wij zijn een vast programmaonderdeel geworden. In 2017 had men de dag voorafgaand een dinnershow georganiseerd. Het was heel bijzonder om te doen en we kregen lovende reacties. Deze jarenlange fijn samenwerking heeft ertoe geleid dat we gedrieën zijn gevraagd om bij de opening van Mortel kermis op 29 juni de backing vocals bij fanfare St.Lucia te mogen verzorgen in de grote tent op het dorpsplein.” Wendy: “We treden ongeveer zo’n zes keer jaarlijks op. Naast onze dagelijkse bezigheden zijn de huiskamerrepetities zo leuk. Het bevestigt onze eensgezindheid. Mooie herinneringen van het meest recente optreden blijven altijd hangen. Helaas was dat deze keer bij de uitvaart van de vader van een onze bandleden. Dat heeft ons geraakt, ook dat geeft een bijzonder gevoel. Want hoe bijzonder is het om bij dit afscheid te mogen zingen en van zo’n laatste eer deel uit te mogen maken?”
Janneke: “Bij slecht weer kwam mijn moeder mij met de auto ophalen op school. Haar muziek hoorde je al van verre. Ik betrap mezelf nu dat ik hetzelfde doe! En wat zo leuk is, we hebben hier in de keuken een paar discolampen hangen, de kinderen geven ons soms een ‘optreden’ met zang en dans met hun favoriete muziek. Muziek maakt mensen blij. Elke generatie weer.” Wendy besluit: “Klopt! Bij optredens geeft ons dat als band enorm veel voldoening!”
Volgende week het muziekverhaal van Marcel vd Laar.

Foto's:


0