Vliegveld

Het opmerkelijkste nieuws de afgelopen twee weken was, volgens mij, het nieuws dat het ministerie van Defensie plannen heeft met vliegveld De Peel. Niet iedereen kan zich nog herinneren dat vóór 1993 het militaire vliegveld nog gewoon in gebruik was. Al die tijd daarna heeft het een soort slapend bestaan geleid en nu worden er dus plannen gemaakt om het vliegveld weer te gaan gebruiken. Een verrassend besluit, ook voor mij. Met, zoals de voorzitter van de dorpsraad in De Rips aangaf wellicht positieve en negatieve effecten. Op 1 juli organiseert Defensie bij Dientje een informatieavond. Op die datum start ook de bezwarenprocedure voor de Milieu Effect Rapportage (MER).

Promotie in het amateurvoetbal. Bavos redde het net niet. VV Gemert is het wel gelukt, naar de Derde Disvisie. Op het sportpark in Staphorst was het lang spannend. Billenknijpen. Maar het is gelukt! Ook een staaltje dorpspromotie van de bovenste plank. Vanaf deze plaats, gefeliciteerd.

Kinderen in Gemert blijken niet van suiker te zijn. Ondanks dat het begin van de vijfde buitenspeeldag in de regen moest plaatsvinden, waren veel kinderen naar buiten gegaan om te spelen! Na een openingsdans krioelden de kinderen door het Zonnehoekje van de gelijknamige speeltuinvereniging en was het gezellig. Gezellig was het ook op de markt van buurtvereniging De Haag. Ik had even niet goed opgelet en was een dag te vroeg aanwezig, waardoor ik me even ongerust maakte over de opkomst. Bij mijn tweede bezoek, een dag later, werd mij de definitie van “Op Stelten” duidelijk.

Opmerkelijk was het filmpje dat wij toegezonden kregen van de mishandeling van een inwoner van onze gemeente. Wat mankeert iemand om zoiets te doen, maar vooral het te filmen en te delen op internet? Gelukkig heeft de politie ook hier de dader in beeld en is het niet opmerkelijk te noemen dat zowel filmer als dader een bezoekje van de politie krijgen. Verder zijn er weer twee lintjes uitgereikt in onze gemeente. In De Rips hebben we twee jubilerende en afscheidnemende brandweermannen koninklijk mogen onderscheiden. Mooie waardering voor jarenlange trouwe en vrijwillige inzet.

Michiel van Veen

Foto's:


0