12e Auwerwetse Boekelse Oogstdag

BOEKEL – Op zondag 11 augustus 2019 is het weer zover. De 12e Auwerwetse Boekelse Oogstdag. Deze traditionele en gratis toegankelijke oogstdag vindt plaats aan de Mutshoek in Boekel.

Oude tijden herleven bij de vele demonstraties en activiteiten die er van 10.00 tot 17.00 uur plaats vinden.
Het jaarlijkse evenement trekt vele duizenden bezoekers uit de gehele regio. Parkeren en entree zijn, dankzij onze sponsors, geheel gratis.

Op deze dag zullen er verschillende demo’s te zien zijn waaronder: het op diverse manieren oogsten van: graan, mangels, aardappelen en mais. Ook kan men genieten van het: ombinden, dorsen, ploegen met paard, maaien met tractor, stro persen, maaien met een zelfbinder en nog veel meer. We hebben een grote oude stoommachine die een klompenmakerij aandrijft.

Het gedorste graan zal gemalen worden en vervolgens zal de plaatselijke bakker daar brood van bakken, in een met hout gestookte oven.

Naast deze activiteiten zullen er rondom het oogstterrein diverse (ongeveer 150) oude tractoren, stationaire motoren en oude ambachten zoals touwvlechten, koperslagers, turfsteken, smederij, keramiek, paling roken, wasvrouwtje te bezichtigen zijn. Deze ambachten nemen u mee “ terug in de tijd” en roepen bij velen herinneringen en vooral bij de jeugd vragen op.

Op een demoveld zullen oude tractoren de werking van diverse auwerwetse grondbewerkingsmachines tonen. Daarnaast kunt u met een huifkar meerijden en op die manier het hele oogstterrein overzien.

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen: broodbakken, een graanbak om in te spelen, dierenweide, schminken, ponyrijden, springkussen en een zweefmolen.Vanaf de kiosk zal, hopelijk onder een stralende zon, muziek klinken om met z’n allen een gezellige dag van te maken.

Kortom, zeker de moeite waard voor jong en oud om dit te komen bekijken!

Voor meer info over de oogstdag: www.boekelseoogstag.nl

Foto's:


0