Bijendag Boerenbondsmuseum

GEMERT – Zonder bijen zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Hoe een imker bijen houdt en wat hij er allemaal voor moet doen, kan op zondag 7 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur bekeken worden bij het Boerenbondsmuseum.

Bijen en andere bestuivende insecten zijn ontzettend belangrijk voor alles wat groeit en bloeit. Bijen die door een imker gehouden worden zorgen ook nog eens voor lekkere honing en andere producten. Kinderen mogen zondag in het Boerenbondsmuseum kaarsjes maken van bijenwas en natuurlijk ook proeven van de heerlijke honing die de eigen bijen verzameld hebben. In de melkfabriek wordt getoond hoe boter gemaakt wordt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Blaasorkest De Muziekvrienden uit Boekel.
Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook onze tentoonstellingen te bezichtigen. De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.

Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er in het Boerenbondsmuseum weer dagelijks leuke, gratis, kinderactiviteiten. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, op woensdagmiddag mogen kinderen iets vlechten van wilgentenen, donderdagmiddag mogen kinderen een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag ritjes maken met de ponykarrijden.
Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de facebook-pagina. (Foto: Jo van Es/RJ Foto Video).

Foto's:


0