Circusshow Boerenbondsmuseum

GEMERT – Op zondag 14 juli staat in het Boerenbondsmuseum in Gemert voor jong en oud de spectaculaire variëté-show Jacona op het programma.

De jeugdige artiesten van Jacona, van 8 tot en met 16 jaar, geven die middag circusvoorstellingen met onder andere koorddansen, fietsen op eenwielers, ballopen, acrobatiek, jongleren, goochelen, steltenlopen en clownacts. Jacona bestaat dit jaar zestig jaar. Het is niet alleen in de regio bekend, maar heeft ook meegewerkt aan films van Ernst en Bobbie. Tussen de acts door wordt er gezellige muziek gespeeld door diverse accordeonisten.
Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook de tentoonstellingen te bezichtigen. De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard. Het museum is op 14 juli geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er in het Boerenbondsmuseum weer dagelijks leuke, gratis, kinderactiviteiten. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, op woensdagmiddag mogen kinderen iets vlechten van wilgentenen ,donderdagmiddag mogen kinderen een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag ritjes met de ponykarrijden. Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl en de facebookpagina.

Foto's:


0