Drugsafval bijna fataal voor Mortelse hond Ikai

DE MORTEL – Drugsafval is de Mortelse hond Ikai bijna fataal geworden. Het dier kon volgens eigenaresse Jordie van Berkel ternauwernood van de vergiftigingsdood gered worden.

“Afgelopen vrijdag begon met een fijne boswandeling in De Biezen, zoals zo vaak”, vertelt Van Berkel. “Deze keer had het bijna een fatale afloop. Als een van onze twee honden minder sterk en gezond was geweest, had hij het simpelweg niet overleefd. Vrijdagochtend was er nog niets aan de hand en waren onze honden springlevend. Rond de middag was de jongste hond (een Weimaraner reu van drie jaar en 41 kilo spier) slaperig, maar ik was niet direct gealarmeerd.Toen we hem avond uit zijn hok wilde halen, was hij meer dood dan levend. Hij reageerde nauwelijks op ons, zijn ogen draaiden weg, zijn bewegingen waren ongecontroleerd, hij schrok van iedere aanraking, kon zichzelf nauwelijks staande houden en liet zijn urine en ontlasting ongecontroleerd lopen. We schrokken ons rot en zijn onmiddellijk naar de dierenarts gegaan, waar hij acuut aan het infuus gelegd werd en waar ze hem probeerden te stabiliseren.”

Vergifitiging

De enige mogelijke oorzaak voor zo’n acute neurologische uitval was vergiftiging, zo gaf de dierenarts volgens Van Berkel aan. “Dus terwijl ze op de praktijk knokten voor zijn leven, zijn mijn man, dochter en ikzelf het bos in gegaan om te zoeken naar de oorzaak. Al snel stuitten we op achtergelaten marihuana, compleet met handschoenen, tissues, pleisters en andere todden. Het drugsafval lag nog geen twee meter naast het wandelpad, een beetje lager in de berm. ‘Hij moet er in een onbewaakt moment van gegeten hebben, maar ik had het echt niet gezien bij de ochtendwandeling. We hebben onmiddellijk de politie ingeseind, maar drie dagen later ligt het drugsafval nog steeds onaangeroerd op dezelfde plek.”

Crimineel

Van Berkel is boos: “Het feit dat mensen huisafval achterlaten in onze mooie bossen is verwerpelijk. De grote schrik en de 250 euro voor de dierenarts vind ik tot daar en toe. Maar gevaarlijk drugsafval achterlaten is naar mijn mening ronduit crimineel. Dat de politie het vervolgens niet weghaalt, daar kun je je toch ook vraagtekens bij plaatsen.”

Opsporing

Heb je gezien dat dit drugsafval gedumpt is of heb je andere informatie die kan bijdragen aan de opsporing van de dader(s), neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Mel Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

Foto's:


dbI6ID