Een kijkje van binnen

HANDEL – Belangrijke sprongen zijn een proces. Graag geef ik je een kijkje in wat er zich in mij afspeelde in de aanloop naar mijn sprong.

Het begint met kriebelen en knagen in mijn achterhoofd. Wat is er? Ik hoor, ik luister. Iets in mij zegt: ”Er moet wat anders komen: een pand, een andere locatie.”
Ik voel twijfel maar start een zoektocht. Kijk rond, informeer… zonder enig resultaat.
Maanden gaan voorbij, het knagen blijft. Opnieuw ga ik op onderzoek uit. Nog niets! Boosheid en frustratie dienen zich aan. Ondertussen verstrijkt de tijd terwijl ik langzaamaan ‘t knagen probeer te negeren, zelfs te stoppen. Ook dat mislukt. Het houdt stug aan. Negeren werkt niet. Stoppen lukt niet. Onrust komt op. Ik moet de stap zetten, een sprong wagen. Maar hoe?
Opnieuw kijk ik om me heen bang en onzeker voor de uitkomst. En dan… ineens is het daar!
Een ruimte: open, licht én geschikt. Vreugde, vragen, paniek en onzekerheid écht van alles gaat er door me heen. Gooit me omver. Dan is het stil… niets knaagt, niets kriebelt. Ik spring. Aan de overkant kan ik verder wetende dat er ooit weer opnieuw iets zal gaan kriebelen.

Ingrid Wareman
Infinitas

Foto's:


0