Hilde Smits kringkampioen

GEMERT – Hilde Smits, amazone bij PSV ST. Hubertus, mag zich kringkampioen outdoor 2019 noemen. De tweede plaats tijdens de laatste selectiewedstrijd van afgelopen zondag in de klasse M1 was voldoende voor de winst. Hilde plaatste zich hiermee ook voor de Brabantse kampioenschappen in Zijtaart op zondag 21 juli.

Hoewel Hilde met Geneva het kringkampioenschap behaalde ging de winst in de klasse M1 naar een ander lid van St. Hubertus, namelijk Brigit Schakenraad met Equi Pearl. Zij wist Hilde met een half puntje voor te blijven. De vierde plek in deze klasse was voor Djinny met Her Majesty, zij behaalde 193,5 punten.
Ook Nelleke Krol met Hilfiger (ZZL) en Djinny IJskes-Kuijpers met Her Majesty (M1) van PSV St. Hubertus plaatsten zich voor de Brabantse kampioenschappen. In de klasse Z1 behaalde Angelique van Lankveld met Athletic Start 62,794 %. Zij is hiermee de eerste reserve voor een plaats op de Brabantse in deze klasse. In de klasse L1 behaalde Danielle Swinkels met Envoice een tiende plaats met 184 punten. In de klasse B kwam Hazel Strik twee keer aan de start; in de eerste proef behaalde ze 187 punten en een zevende plaats in de tweede proef werd ze eerste met 190,5 punten.

Hilde Smits met Geneva. (foto: Femke Gruijters)

Foto's:


0