‘Ik voel me nu heel veilig’

GEMERT – De woningen aan de Town Major Drakestraat worden CO2 neutraal gemaakt. Zo ook de woning van Jose Vroomen. Jose vertelt over haar ervaringen tot nu toe.

“Ja, het regent hier nog steeds komische situaties”, zegt Jose lachend. “Zo stond ik pas bij de slager met de sleutel van mijn voordeur in de hand, terwijl ik helemaal geen voordeur meer had! Alles was eruit. De ramen, deuren én het dak. Ongelofelijk dat dat allemaal in 1 dag gebeurt. Het is net LEGO in het groot. Eerst slopen ze alles en een paar uur later gaat alles er weer op. Eerst de hele onderpui, dan de bovenpui en dan het dak. Ik vond het zo interessant om te zien. Echt een uniek systeem!” Spelletjes

“Nou, de nacht voordat ze de pui eruit gingen halen vond ik het spannendste. Ik had amper geslapen. Terwijl ik niks hoef te doen! Die mannen doen het werk. Ik ga lekker buiten zitten en ik zorg voor koffie en soep, maar eigenlijk wordt er van mij niks verwacht. Ik doe wel wat huishoudelijke klusjes, zoals de was, koken en afwassen, maar bijvoorbeeld poetsen heeft toch geen zin. Alles zit van onder tot boven onder het stof. Haha ja, ik heb nog nooit zoveel spelletjes gedaan op mijn telefoon. Maar eerlijk is eerlijk. Als ze weg zijn, dan ben ik blij dat ik weer even wat kan rommelen in huis.” Lijkt zo simpel

Jose: “Doordat het grote werk in 1 dag gepiept is, lijkt het allemaal zo simpel, maar er komt toch meer bij kijken. Het gas moet eraf, de ketel gaat eruit en tijdelijk plaatsen ze een boiler. De komende dagen gaan ze de ventilatiekanalen aansluiten, de energiemodule is buiten neergezet, de thermostaat wordt geplaatst en dan natuurlijk nog de afwerking. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen. Voor de bouwvak moet mijn woning in ieder geval klaar zijn. En dan begint het werk voor mij. Ik wil de muur een andere kleur geven. Aan de achterkant wordt alles blauw met wit en aan de voorkant blijft het bruin met zwart.” Straks is mijn huis gerenoveerd en ben ik gesloopt, grapt Jose. Veilig gevoel

“Het grootste voordeel voor mij is dat ik me nu heel veilig voel. Ik heb zo’n goede sloten dat ik in het begin niet eens wist hoe ik ze moest sluiten. Door de goede isolatie, voelt het in huis ook veilig. Het engste moment vond ik toen de rolluiken weg waren, de steigers er stonden en de schil nog niet geplaatst was. Toen sliep ik amper, maar dat is nu gelukkig over. Mijn huis is door die schil ook groter geworden. Onlangs was ik bij mijn buurvrouw Ingrid. Ik zeg: wat heb jij een grote hal! En een paar dagen later was het bij mij ineens ook zo. Het traject vraagt wat van je, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Mijn woning knapt er enorm van op. Ik ben blij dat Goed Wonen dit doet en ze met zo’n goede aannemer werken. Het zijn geen rauwdouwers, maar nette mannen die hard werken en respectvol met je omgaan. En er wordt geluisterd naar mijn wensen.” Jose Vroomen.

Foto's:


0