Idee voor meerdaags wandelevent Handel

HANDEL – Na het Gemertse Sportcafé volgt ook het in Handel. Ruim vijftig enthousiaste Handelse inwoners maken zich sterk voor hun dorp en hun verenigingen. Samen maken ze Handel klaar voor de toekomst.

In Handel zijn diverse mogelijkheden om te sporten, muziek te maken en cultuur te beleven. Dat kan bij sterke en enthousiaste verenigingen. De leden dragen hun club én de dorpskern een warm hart toe. Dat werd op dinsdag 2 juli dubbel en dwars bevestigd. Ruim 50 inwoners dachten tijdens het Verenigingscafé in Handel samen mee over de vereniging van de toekomst. “Het straalt van de inwoners af dat ze trots zijn om een Handelse te zijn. Samen staan ze voor één sterke gemeenschap”, aldus Inge Poos, beweegcoach van Goed Bezig Gemert-Bakel.
De avond startte met een drietal sprekers uit Handel zelf. Daarna liet Roy Simons de aanwezigen met een aantal trends en ontwikkelingen zien dat vernieuwen winnen is. Daarna gingen de deelnemers aan de hand van een spel op expeditie door Handel. “Jong en oud hebben al de ambitie om het dorp vitaal te houden. Dat merk je door de vele mooie initiatieven zoals Handel 800, Handel Weet en de Bergkleuters Academy. Maar er is altijd nog winst te behalen!”, vond Roy. Tijdens de expeditie werden in groepen kennis en ervaring gedeeld. Daaruit ontstond al gauw een aantal bruisende ideeën.
Zo ontstond het idee voor een meerdaags wandelevent. Een evenement voor actieve én passieve inwoners. Om samen te genieten, maar tevens met de boodschap om verder te kijken dan je naaste buur. “Ook kwamen we tot de conclusie dat veel verenigingen nog niet verder kijken dan hun eigen vereniging. En dat veel verenigingen tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. Samenwerken is de oplossing om elkaar beter te leren kennen en expertise én materiaal te delen”, aldus Tijn van Lankvelt, beweegcoach van Goed Bezig Gemert-Bakel. Andere ideeën waren een 10-rittenkaart om een kijkje te nemen bij alle verenigingen, een databank voor alle verenigingen, een Roefeldag en appeltje-eitje diensten aanbieden bij dorpshuis De Bron.
Het was een zeer geslaagde avond met veel enthousiaste inwoners. “Alle aanwezigen hebben aangegeven dat ze zich gaan inzetten om iedereen onderdeel te maken van Handel. Wij kijken al uit naar de volgende keer. Dan gaan we de opgedane ideeën verder uitwerken en ze concreet maken.”

Foto's:


0