Jules van der Heijden wint Paragames

GEMERT – Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni heeft het Nederlands E-Hockeyteam, met Jules van der Heijden uit Gemert, deelgenomen aan de Paragames in Breda. Dit tweejaarlijks evenement was dit jaar zeer sterk bezet met zes landen. Duitsland, Denemarken, Zwitserland , Finland, Belgie en natuurlijk Nederland streden om de titel.

Vrijdag 28 juni stond er voor Nederland een wedstrijd gepland tegen Zwitserland. Door privé-omstandigheden ontbraken er drie spelers van het Nederlands team en dat had zijn weerslag op de rest van de ploeg. De start van de wedstrijd was nog goed met vier doelpunten van Jules, maar op het einde van de wedstrijd stond er een 9-11 nederlaag op het scorebord; toch een domper. Maar na vijf wedstrijden nemen de nummers één en twee het tegen elkaar op in de finale. Dat betekende dat Nederland zich geen verlies meer kon permitteren.
Op zaterdag stonden drie wedstrijden op het programma. Het Nederlands team was weer compleet met de terugkeer van de drie ontbrekende spelers. Dat het voor iedereen erg zwaar zou worden stond al vast in verband met de tropische temperaturen. Nederland begon op de zaterdag tegen België en het met 22-0 liet geen spaan heel van de zuiderburen. De tweede wedstrijd van die dag was tegen outsider Finland. Ook hier speelde Nederland als vanouds en won uiteindelijk met 7-3. Laatste wedstrijd van de zaterdag was tegen de altijd moeilijke tegenstander Duitsland. Maar Nederland had weer voldoende zelfvertrouwen getankt met als uiteindelijke uitslag een 8-2 overwinning.
Op de zondagmorgen stond de laatste wedstrijd op het programma tegen Denemarken. Tegen Denemarken heeft Nederland het altijd moeilijk. Ook de halve finale die verloren werd op het WK in Italië zat de spelers nog dwars. Bij winst op Nederland zou Denemarken doorgaan naar de finale. Maar dit keer liet Nederland zich niet overrompelen. Met een ontketende Jules van der Heijden (5 doelpunten) werd het uiteindelijk 7-3 voor Nederland en kon het team zich op gaan maken voor de finale tegen Zwitserland.
Deze finale-wedstrijd begon slecht voor Nederland: 0-1. Dennis van den Boomen en Jules trokken de stand echter snel weer recht en met een 4-2 voorsprong werd de rust bereikt.
Na de rust werd het een echte finale. Met supersnel spel van twee teams die vol voor de winst gingen werd promotie gemaakt voor de E-hockeysport. Het werd een enorm spannende wedstrijd. De Zwitsers kwamen terug tot 5-4 en gingen alles of niets spelen. Dat was voor Nederland het signaal om vol gas te geven met als uiteindelijk resultaat een 9-6 overwinning. Het Nederlandse E-hockey team werd zo overduidelijk winnaar van de Paragames in Breda. Een mooi resultaat voor een nieuw en verjongd Nederlands team met zes nieuwe spelers ten opzichte van het afgelopen WK in Italië.

Eindstand

1. Nederland 2. Zwitserland 3. Duitsland. 4. Denemarken. 5. Finland 6. België

Foto's:


0