Nieuwe Mortel Kermis schot in roos

DE MORTEL – Met een geheel nieuwe opzet voor Mortel Kermis had de organisatie een dorpsfeest voor jong en oud voor ogen, met voor elk wat wils in een zomerse festivalsfeer. En dat is precies waar De Mortel voor heeft gezorgd afgelopen weekend.

Enthousiasme en vrolijkheid streden om voorrang op het kermisterrein. Dat was al te zien bij de jongste Mortelnaren, die maximaal genoten van de kermisattracties dankzij het systeem met dagkaarten en passe-partouts waardoor ze de hele dag van de attracties gebruik konden maken. Tot middernacht was zo’n beetje elke autoscooter bezet.
De ouders van die kinderen vonden het ook heerlijk. Het zorgde er namelijk voor dat zij ontspannen konden buurten met dorpsgenoten, onder het genot van een lekker drankje. Doordat alle activiteiten buiten plaatsvonden was het kermisgevoel constant aanwezig. De zomerse temperaturen en de veelzijdige muzikale acts op het podium deden de rest. Zo was er de eerste editie van het Bots & Blaas Muziekfestijn, waarbij de slagwerkgroep en fanfare St. Lucia zich weer van hun beste muzikale kant lieten zien. Die show volgde op een heel gezellige dorpsbarbecue. Diverse teams hadden hun uiterste best gedaan om goed voor de dag te komen met hun beste gerecht. Het pitabroodje buikspek van Team Oranje won. Ook het matinee op maandagmiddag draaide als een tierelier. Tientallen koppels begaven zich op de dansvloer die voor de gelegenheid met zaagsel werd ingestrooid zodat de zolen wat makkelijker de foxtrot konden volgen. Het programma trok zo elke dag honderden mensen naar het hart van De Mortel en de sfeer zat er tijdens de hele kermis goed in.
Op maandagavond vond de trekking van de grote loterij plaats die verbonden was aan de verkoop van KermisKanjers. De winnende lotnummers bleken de volgende: 100096, 208065, 218521, 274351, 342178, 430071, 499632, 562223, 700356, 833051, 879423, 887203, 913595, 925005, 934195. Op demortel.com is te lezen welke prijs bij welk nummer hoort. Nog niet afgehaalde prijzen kunnen opgehaald worden bij café ’t Anker aan de Sint Antoniusstraat. De grootste prijs van dit weekend was echter voor het dorp De Mortel: de kermis is weer tot leven gebracht en het toont aan dat je echt iets kunt bereiken als je samen iets wil en de nek uitsteekt. “Voor herhaling vatbaar” was daarom uit vele monden te horen.

Foto's:


0