Peelgemeenten willen passend aanbod bedrijventerreinen

GEMERT- Gemert-Bakel en vijf andere Peelgemeenten maken afspraken met elkaar over een passend aanbod van bedrijventerreinen lokaal en in de regio. Inzet is zorgen dat de Peel economisch kan blijven groeien. De betrokken gemeenten willen vraaggericht gaan ontwikkelen. Daarmee kan voorkomen worden dat er op bepaalde locaties teveel of te weinig bedrijfsgrond beschikbaar is.

Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, makelaars en parkmanagers hebben er bij de gemeenten op aangedrongen om vaart te maken met de uitgifte van nieuwe bedrijfskavels. Zij zien ook het belang van een nieuwe regionaal bedrijventerrein. De gemeenten gaan de mogelijkheden daarvoor in kaart brengen.

Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst op 18 september buigen de betrokken gemeenteraden zich over het onderwerp. De uitkomsten van deze bijeenkomst worden meegenomen in de programmeringsafspraken.

Mochten de gemeenteraden voorstander zijn van een regionaal bedrijventerrein, dan zullen de gemeenten de portemonnee moeten trekken.

Smartpark in Gemert

Foto's:


0