Slimme trucs om je woning te isoleren

Besparen op je vaste lasten levert onbewust op jaarbasis een aanzienlijk extra zakcentje op. Isoleren is een van de dingen die bijdraagt aan je maandelijkse besparingen. Door slim te isoleren kun je met een kleine investering veel resultaat boeken.

Verban de kieren

Door kieren onder deuren komt een grote hoeveelheid koude lucht binnen wat veel impact heeft op je stookkosten. Tochtstrips zijn hier de juiste oplossing voor. Voor 5 euro per deur heb jij de kieren geïsoleerd. Een investering wat zich binnen no time terugverdient.

Hoogrendements glas

Hoogrendements glas, beter bekend als HR-glas, wordt steeds populairder onder huisbezitters. HR-glas verhoogt de isolatiewaarde van je woning en verdient zich snel terug. De prijs van standaard/dubbel glas is ongeveer €115,- per m2 en levert een jaarlijkse kostenbesparing van €140,- op bij een woning met 20m2 aan glas.

HR-glas kost om en nabij €120,- per m2 en bespaart €180,- op jaarbasis bij een woning met 20m2 aan glasoppervlak. Door 5 euro per m2 meer te investeren houd je op jaarbasis €40,- meer over dus!

Ramen slim bekleden

Wanneer de ruiten gemonteerd zijn is het de kunst om ze slim te bekleden. Er bestaan gordijnen die isolerend werken, dit zijn vaak relatief goedkope gordijnen en bewezen effectief. Plisségordijnen zijn de juiste keuze op isolerend gebied. Velen vinden ze niet zo stylish als bijvoorbeeld een roljaloezie maar het is zeker een slimme keuze. Door deze investering is je zonwering binnen de kortste keren een van de kostwinners van de besparing op je vaste lasten!

Isoleren hoeft geen grote investering te zijn, zolang je het maar slim doet!

Foto's:


A