Sportspeciaalzaak heropent op donderdag 1 augustus in Hartje Gemert

GEMERT – Een nieuwe naam en look, maar vertrouwde vriendelijkheid en deskundigheid. Sportpoint Gemert gaat verder als MK Sport. De sportexpert aan de Nieuwstraat is na een ingrijpende verbouwing klaar voor de toekomst.

Door Marcel Bosmans

De MK in MK Sport verwijst naar Mary en Koen van der Vrande, maar staat volgens het ondernemerspaar vooral voor Meer Kwaliteit. “We zijn al langer een echte sportspeciaalzaak, maar stralen dat nu ook uit. Zowel in producten als in advies en service bieden we kwaliteit. Modeartikelen als sneakers zijn nu compleet uit het assortiment verdwenen. We richten ons op functionele producten met een optimale prijs-kwaliteitverhouding voor de actieve sporter. Die is niet gebonden aan een bepaald merk, maar heeft vooral behoefte aan maatwerk. Een sportschoen moet goed passen, voor de juiste ondersteuning en demping zorgen en tegen een stootje kunnen.”

Op de locatie huist al vijftig jaar een sportspecialist. “Daarvan hebben Cor van Wetten en wij ieder de helft voor onze rekening genomen. Dankzij deze jarenlange ervaring kunnen we iedere klant van een deskundig en persoonlijk advies voorzien. Als het schoeisel niet geschikt is voor de gebruiker, bijvoorbeeld omdat er geen rekening is gehouden met de individuele afwikkeling van de voet, ontstaan er klachten bij het sporten. Dat willen we voorkomen. We kunnen een schoen preventief aanpassen door bijvoorbeeld het zooltje te verhogen of extra demping aan te brengen. Als je die service biedt en eerlijk bent, dan blijven mensen ook terugkomen. Anders hadden we het ook niet zo lang volgehouden.”

MK Sport verkoopt geen onzin en de nieuwe industriële no-nonsense look van de winkel sluit daar naadloos op aan. Het interieur oogt ruimer, strakker en eigentijdser. De sectie sportprijzen, een van de specialismen, is volledig geïntegreerd in het geheel, maar heeft wel een eigen toonbank gekregen. Graveren gebeurt nog steeds in eigen huis.

Het bestaande productassortiment is uitgebreid met sportieve wandelschoenen. “Daar is steeds meer vraag naar”, aldus Mary. Vertrouwde items, zoals goede basis-tennisrackets, zijn teruggekeerd. “We hebben ook professionele apparatuur om rackets te bespannen. Een stukje service dat we graag instandhouden.”

Koen is nu 55, maar peinst er nog niet over om het rustiger aan te doen. “Ik had kunnen stoppen, maar daarmee zou ik mezelf geen plezier hebben gedaan. Als ik een dag op de camping ben, wil ik alweer terug naar de winkel. Voor mij is er niks mooiers dan het dagelijkse contact met de klanten. Ik help ze graag vooruit met goed advies en mooie producten. Daar krijg ik energie van.”

Hij voelt zich helemaal thuis in het centrum. “Gemert leeft. Er wordt veel georganiseerd, de mensen zijn aardig en er zijn veel actieve sportclubs waar we prettig mee samenwerken. Hartje Gemert is een fijne, sfeervolle plek, met een divers aanbod en gratis parkeren als grote pluspunten. Ik wil daar graag mijn steentje aan bij blijven dragen.”

MK Sport opent op donderdag 1 augustus aanstaande. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in de geheel vernieuwde winkel. Op de openingsdag worden ballonnen, chocolaatjes en enkele andere aardigheidjes aan klanten uitgereikt.

MK Sport, Nieuwstraat 44 5421 KP Gemert.

Koen en Mary in de nieuwe paskamer

Foto's:


0