Stef van Doren tweede op NK BMX

BOEKEL – Het Nederlands Kampioenschap BMX 2019 werd afgelopen zondag verreden. De organisatie lag dit jaar in handen van BMX-vereniging FCC Wheels uit Erp, tevens de thuisbaan van Stef van Doren.

Vorig jaar wist Stef van Doren, rijder van Team TVE Sport, de titel van Nederlands Kampioen in de klasse boys zestien jaar te behalen. Dit seizoen heeft de uit Boekel afkomstige rijder de overstap gemaakt naar de klasse Junior Men, de topklasse onder de zeventien- en achttienjarige rijders.
Zaterdagmiddag begon dit NK met een Time Trial (tijdrit) waarbij Junioren en Elites met elkaar streden om de snelste tijd neer te zetten. Van Doren eindigde hier op een tiende plaats in het eindklassement, een hele nette prestatie tussen de grote mannen. Op zondag liet Van Doren in de manches al zien dat hij goed in vorm was. In de eerste en tweede manche eindigde hij als tweede. In een hele snelle derde manche liet hij zien dat hij zeker tot de kanshebbers van dit NK zou behoren. Hij kwam als eerste over de finish en kwalificeerde zich hiermee voor de finale. In een sterk deelnemersveld had Van Doren een goede start. In de eerste bocht kwam hij op een tweede positie achter Bart van Bemmelen. Hij wist deze positie goed vast te houden tot de finish. Stef is uiterst tevreden met zijn zilveren medaille op dit NK. Het brons in deze klasse ging naar de eveneens uit Boekel afkomstige Pieter van Lankveld. Een mooi podium met deze twee Boekelse BMX talenten.
Komend weekend wordt in Valmeira (Letland) het Europees Kampioenschap verreden waaraan zowel Van Doren als Van Lankveld zal deelnemen. (foto: Kersten van Kerckhoven)

Foto's:


0