Tiende plek Gemertse rolschaatsers

GEMERT/BEEK EN DONK – De Grote Groep van RC de Oude Molen uit Beek en Donk vertrok op donderdag 11 juli naar Barcelona om daar deel te gaan nemen aan de World Roller Games. Alle rijdsters hadden reikhalzend naar dit evenement uitgekeken: wat is mooier dan te rijden in het olympisch stadion?

Marloes Kluitmans, Michelle de Koning en Lisanne Kanters uit Gemert reden mee bij dit bijzondere evenement. Uiteraard werd het nuttige met het aangename gecombineerd en dat betekent dat er op vrijdagmorgen vast een kijkje genomen werd in het stadion. Vervolgens werd een superleuke fietstoer gedaan door Barcelona waarbij de nodige highlights voorbij kwamen. Op zaterdag ondernam de hele groep opnieuw de reis naar het stadion om de top tien van de wereld te bekijken van zowel de dames als de heren senioren vrijrijden. Aansluitend kon ook nog een groot deel van één van de showonderdelen bekeken worden: de kleine groepen met maximaal twaalf rijders.
De zondag stond helemaal in het teken van de wedstrijd. De rijdsters stonden vroeg op voor de officiële training, rusten, een gezonde lunch en haren en make-up doen. Toen ze eenmaal op het punt van vertrekken stonden begon het flink te regenen. Hierdoor moesten in allerijl enkele taxi’s geregeld worden om de dames ongeschonden in het stadion te krijgen. De groep met het nummer ‘L’Amour’ moest als vijfde rijden. Ondanks de indrukwekkend grote hal en de duizenden toeschouwers hebben de rijdsters van de Oude Molen het nummer met veel overtuiging gereden. Dat leverde ze een welverdiende tiende plaats op. Rijdsters, trainers en begeleiding waren zeer tevreden met deze prestatie op mondiaal niveau.

Marloes Kluitmans, Michelle de Koning en Lisanne Kanters.

Foto's:


0