Vliegerfeest Free Fun Flyers

GEMERT – Het internationale Vliegerfeest van Free Fun Flyers keer terug op de agenda. De 31e editie vindt op 10 en 11 augustus aanstaande plaats op het evenementerrein bij de Kokse Hoeve in Gemert.

Publiek is op zaterdag tot 24.00 uur en op zondag tot 17.00 uur van harte welkom om de kleurrijke vliegers en het vliegeren te bekijken. De toegang tot het terrein is geheel gratis.

Dit jaar zijn er – naast het vliegeren – speciaal voor kinderen allerlei activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen in workshops hun eigen vliegertje maken in zelf gekozen kleur en met eigen tekening.
Op zaterdag en zondag is er het zgn “berenspringen”. Kinderen kunnen een knuffel een echte parachutesprong laten maken.
Ook wordt er een aantal keren vanuit de lucht snoep gedropt. Voor de kleine kinderen is er op het terrein een zandbak met speelgoed. Ook is er een ren met kleine huisdieren om te aaien en knuffelen, zoals cavia’s en konijntjes.
nachtvliegeren op zaterdagavond.Op zaterdagavond wordt er in het donker gevliegerd met vliegers met allerlei lichteffecten. Vliegers zijn versierd met led-verlichting of met figuren, die oplichten als ze beschenen worden met een sterke zaklamp.

De meeste vliegers zijn vaak van een eigen uniek ontwerp en met de hand en naaimachine gemaakt. Elk vliegermodel heeft specifieke vliegeigenschappen en is aangepast aan de soort wind en windkracht. U kunt vliegeraars alles vragen over het vliegeren. Ze vertellen graag over hun hobby. Als u erom vraagt mag uw kind of kleinkind wellicht een poosje een klos van een vlieger vasthouden om te voelen hoe hij trekt.

Enthousiaste toeschouwers, of ze nu 9 of 90 jaar oud zijn, mogen zich aanmelden als lid van FFF. Goed om te beseffen dat alle FFF-leden begonnen zijn met een eerste simpele vlieger, meestal zelf gemaakt, zo nodig met hulp van een andere vliegeraar.

Foto's:


0