Gemertse docente trouwt op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten

GEMERT/LENT – Ingrid Goossens trouwt op de Vierdaagsefeesten. Nederlands’ grootste meerdaagse publieksevent bestaat 50 jaar en viert dat onder andere door de wens van de Gemertse docente in vervulling te laten gaan. Ingrid ontmoette haar ware Jasper vijftien jaar geleden op de Vierdaagsefeesten. Het is de eerste keer dat er op de feesten een huwelijk wordt gesloten.

Door Marcel Bosmans

Ingrid Goossens (36) en Jasper Konijnenbelt (37) leerden elkaar via een gezamenlijke vriend kennen. Ingrid studeerde destijds Engels in Nijmegen: “Ik was net terug uit Italië, waar ik een half jaar lessen had gevolgd en belandde in het gedruis van de Vierdaagsefeesten. Heel de stad leek wel één groot openluchtfestival. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt.”

Nijmegenaar Jasper groeide op met de Vierdaagsefeesten, maar ook voor hem werd het een editie om nooit te vergeten. “Een vriend van me woonde in een studentenhuis vlakbij de Waal en nodigde me uit om op het platdak naar de vuurwerkshow te kijken. Ieder jaar gaan vanaf een schip in de rivier honderden pijlen de lucht in. Dat is een spectaculair schouwspel. Het staat dan rijendik op de kade en de bruggen. Op het dak hadden we vrij zicht op de show.”

Daar viel ook zijn oog op Ingrid: “We raakten aan de praat en er was direct een klik. In de vroege ochtend namen we met een kus afscheid van elkaar.” Daarmee was de liefde nog niet bezegeld. Ingrid: “We zagen elkaar af en toe. De tussenpozen werden langer toen ik naar Leuven verhuisde. We leidden elk ons eigen leventje en hadden andere vriendjes en vriendinnetjes.”

Zeven jaar na de eerste ontmoeting sprong de vonk pas echt over. “Ik was terug in Nijmegen en net als Jasper weer vrijgezel. Toen we elkaar opnieuw tegenkwamen en herinneringen ophaalden, dachten we allebei: ‘Dit had het moeten zijn.’ En dat is het ook geworden.”

De twee werden een stel, gingen samenwonen aan de andere kant van de Waal en kregen twee kinderen, Rosa (4) en Julius (2). Historicus Jasper werkt als woordvoerder bij Rijkswaterstraat en Ingrid is docent aan het Commanderij College, “Mijn oude school is mijn nieuwe school geworden. Zo blijf ik toch met Gemert verbonden.”

Een jaar geleden vroeg Jasper zijn geliefde ten huwelijk, maar maanden later was er nog steeds geen trouwdatum vastgesteld. Ingrid: “We maakten geen haast en dat bleek ons geluk. In februari las ik een bericht waarin de Vierdaagsefeesten opriep om je persoonlijke Wensdag voor de jubileumeditie in te sturen. Zo ontstond het idee om te trouwen tijdens het evenement dat ons bij elkaar heeft gebracht.”

Deze wens gaat in komend weekend in vervulling. Ingrid en Jasper geven elkaar op zondag 14 juli het jawoord. De ceremonie vindt plaats op het stadseiland tussen Waal en Spiegelwaal. Op het strandland slaat festival ’t Eiland tijdens de feesten haar tenten op. “We trouwen ook in een tent. ’s Middags is de ceremonie. De Vierdaagsefeesten zorgt voor de tent en regelt ook de fotograaf, de bubbels en een buitengewoon bijzondere trouwambtenaar.”

Na het officiële gedeelte dompelt het paar zich ouderwets onder in de festivalsfeer. “Alle bezoekers van ’t Eiland kunnen met ons meevieren, want er is de hele dag livemuziek en de bars en eetstandjes zijn gewoon geopend.” En het zicht op het vuurwerk dat later op de avond wordt afgeschoten? “Dat is op ‘t Eiland misschien nog wel beter dan toen op het dak.”

Foto:Jasper en Ingrid met hun kinderen.

Foto's:


0