Aftellen naar Zebra

GEMERT – Nog één week en dan is het weer tijd voor de Zebra! Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus vindt hét gratis muziekfestival van Gemert plaats, zoals altijd in en rondom De Bunker aan de St. Annastraat. En Zebra is ook dit jaar voor iedereen gratis toegankelijk!

Je kunt er genieten van de lekkerste live acts: van rock, pop en indie tot reggae, folk en dance. Maar daarnaast is er natuurlijk ook weer ruim baan voor jong, nieuw talent. En niet te vergeten de DJ’s die een heerlijke sfeer gaan creëren. En dat alles in jungle-style!
Ook deze week stellen we vast enkele bands voor. Deze week: Cooking John, Sun Gods en Het Gezelschap (ex-De Likt).

Cooking John – Uit ons eigen Gemert komt Cooking John: een driekoppige band die zijn inspiratie put uit de rauwe 60s & 70s bluesrock. Deze band bestaat uit Koen Sieben (gitaar & zang), Juul van Lankveld (bass) en Emiel van Deursen (drums).
Hun muziekstijl balanceert tussen blues en hard-rock met zo nu en dan een psychedelisch tintje. Denk aan Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Stevie Ray Vaughan, Rival Sons en Queens of the Stone Age, uiteraard overgoten met een zelfgemaakte Cooking John dressing.

Sun Gods – is een band uit het Belgische Gent. Hun songs kenmerken zich door de karakteristieke krachtige stem van zanger Brent Buckler. Een sound die echo’s doet weerklinken uit de jaren tachtig, maar met een duidelijke actuele twist. Zij werden geïnspireerd door artiesten als Peter Gabriel, The War On Drugs en David Bowie en zetten daarmee een bizarre show neer op de zaterdag van ons eigen Zebra. Dit moet je meemaken!

Het Gezelschap – Terug op het Zebra Festival en wat zijn we daar blij mee: Jordy Dijkshoorn met z’n nieuwe band Het Gezelschap. Twee jaar geleden dé sensatie van Zebra met De Likt, nu terug van nooit weggeweest! Bijzonder in alles wat ze doen.

Het gezelschap

Foto's:


0