Bouwmans, Koppert en Jakobs bij Wielercafé Handel

HANDEL – Op de dag dat in Las Salinas de Torrevieja de 74e Vuelta a España van start gaat met een vlakke ploegentijdrit, organiseert Tourclub Handel een Wielercafé. Net als de Ronde van Spanje kent ook dit wielercafé een geweldige line up.

Tourclub Handel organiseert dit Wielercafé in het kader van haar 40-jarig jubileum. De opbrengst gaat volledig naar Goed Bezig Gemert Bakel. Goed Bezig zet zich in om sporten en beweging voor alle inwoners van Gemert-Bakel mogelijk te maken. Naast jongeren en ouderen worden ook mensen met een beperking mogelijkheden geboden om in beweging te komen.
De presentatie is in handen van wielerkenner Rien van Horik. Rien is vanaf 1976 actief als wielerpresentator. Als presentator (microfonist) van honderden wielerwedstrijden in binnen-en buitenland, waaronder de Amstel Gold Race, Wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en Nationale kampioenschappen, heeft hij alle nationale en internationale wielergrootheden voor zijn microfoon gehad.
Samen met drie oud-beroepsrenners wordt het huidige wielerseizoen besproken en vooruit gekeken naar de rest van het wielerseizoen. Het wereldkampioenschap in Yorkshire in het noorden van Engeland met onze topfavoriet Mathieu van der Poel zal zeker besproken worden. Na een aantal mindere jaren kent Nederland momenteel een geweldige lichting wielrenners, maar hoe zorgen we er voor dat Nederland ook op de lange termijn op het hoogste podium blijft presteren. Want talent alleen is niet genoeg.
Eddy Bouwmans uit Gemert is de vader van twee talentvolle belofterenners, Dylan en Bryan. Als jonge beroepsrenner won hij zelf het jongerenklassement in de Tour de France van 1992. Hij reed in diverse profploegen van Peter Post en Jan Raas. Momenteel is Eddy als hospitality coördinator zeer nauw betrokken bij het meest succesvolle wielerteam van Nederland op dit moment, Jumbo Visma.
De in Poeldijk geboren René Koppert reed in de begin jaren tachtig onder andere voor het bekende TI-Raleigh van Peter Post. Als specialist wint hij op 21-jarige leeftijd de proloog van de Ronde van Romandië en Critérium du Dauphiné. Hij is pas vierentwintig jaar wanneer hij in 1984 het profwielrennen voor bekeken houdt. Momenteel is hij organisator van de jaarlijkse ‘Wielrenner van het jaar’ verkiezing.
De laatste gast is de uit Drenthe afkomstige Gert Jakobs. Gert is vaste tafelgast bij het bekende programma Tour du Jour. In dienst van PDM reed hij vijf keer de Tour de France. Als meesterknecht reed hij altijd in dienst van een ander. Zo trok hij vaak de sprint aan voor Jean-Paul van Poppel. Zijn carrière en zijn leven kende vele diepte- en hoogtepunten waar hij graag over verteld.
Gegarandeerd een leuke avond en veel gelegenheid om andere fietsfanaten te ontmoeten. Het wielercafé vindt plaats op zaterdag 24 augustus in de zaal van Café ’t Vossenhol in Handel. De aanvang is om 20.30 uur en duurt tot 23.00 uur. De entree is slecht € 5,- inclusief een consumptie en een lot voor de loterij.

Foto's:


0