Elementen….

Vrijdagavond reed ik nog even vlug naar het UMC in Maastricht naar mijn zus. Ruim een week geleden kreeg ze haar stamceltransplantatie maar nu krijgt ze steeds meer last van de chemo kuur. Iedereen die mijn goed kent weet dat ik dan wil zorgen en proberen om te helpen. Met een rolletje kinesiotape en wat puddinkjes ging ik op pad. Alleen, en bijna 100 km alleen met de elementen om me heen. Wat regen en een file onderweg houden me alert met één doel voor ogen, even alleen zijn met haar. Ze is zo dapper en ondergaat alles heel gelaten. Knap, want wat je zelf niet in de hand hebt of kunt veranderen moet je los laten. Als ik bij haar op het bed zit friemel ik wat aan haar kuiten die voor nogal wat pijn zorgen. In stilte genieten we allebei van het moment. ‘Kei fijn Frens’. Terwijl ik naar haar kijk wordt ik overmand door trots en besef me dat het hele ziekenhuis vol ligt met mensen die keihard aan het knokken zijn tegen wat dan ook. Familieleden die machteloos toekijken en allemaal hun stinkende best doen om het allemaal wat te verzachten. Haar kamer hang ondertussen goed vol met kaartjes van mensen die gereageerd hebben op mijn oproep op Facebook. Zo lief , zo hartverwarmend en elk kaartje tovert een glimlach op haar gezicht. Op de terugweg zorgde een laagstaande zon dat ik gefocust moest blijven op de weg. En het laatste stuk langs het kanaal werd ik vergezeld door één van de mooiste dingen die de natuur kan maken , een felgekleurde regenboog. Sommige dingen kunnen zo simpel lijken maar pas als je ze niet meer ziet ben je jezelf aan het verliezen.
Ik zou bijna vergeten dat het over een paar weken weer kermis is in Bakel. Er is ook nog goed nieuws te melden! De kermiscommissie is verrijkt met 4 nieuwe enthousiaste mensen. Super blij mee en “Het giet on!” Dus ik ging deze week ook nog naar Mill om nog het één en ander te finetunen. Een klein tipje van de sluier? Er komt een attracties die er normaal nooit staat en voor jong en oud is! Houd de Facebook pagina in de gaten want daar gaan we 5 Golden Tickets verloten!

Francis

Foto's:


0