Esmée Beyer met Spirit

GEMERT-BAKEL – Tijdens de Brabantse kampioenschappen kwamen enkele combinaties van PSV st. Hubertus aan start. Esmée Beyer startte met haar pony Spirit in de klasse DE-L en behaalde met twee foutloze rondes de barrage. De barrage reden ze helaas niet foutloos maar het resultaat, een 6e plaats, was genoeg voor plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen outdoor in Ermelo.

Bij het springen pony’s kwamen ook Meike Verbeeten met Odemira (DE-B) en Sanne Schellekens met Lilith (C-L) aan de start. Meike reed met Odemira helaas in de eerste ronde een balkje er af. Sanne kende een moeilijke voorbereiding met een blessure van Lilith, even leek het erop dat de Brabantse kampioenschappen niet haalbaar waren. Gelukkig kon ze toch aan de start komen, helaas ook voor Sanne een balkje er af in de eerste ronde, maar met een 9e plaats zal ze toch tevreden zijn.
Bij de pony’s dressuur reden in de klasse DE-B Janne Lucius met Kenzo en Anne Verbakel met Silverspring mee. Janne reed met Kenzo naar een hele mooie 9e plaats. Kenzo is nog een hele jonge pony, dus dit belooft veel voor de komende jaren. Ook Anne had met Silverspring pech in de aanloop naar de Brabantse. Silverspring stond geblesseerd waardoor het een korte voorbereiding werd. Met een score van 184 punten heeft ze toch een mooi resultaat behaald.

Paarden

Bij de dressuur paarden kwamen in de klasse M1 Hilde Smits met Geneva en Djinny IJskes met Her Majesty aan de start. Beiden startten in een verschillende ring. Hilde werd met Geneva met een score van 66% als 7e geplaatst en Djinny reed met Her Majesty met 64% naar een 8e plaats. Helaas voor beiden net niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.
Nelleke Krol startte met Hilfiger in de klasse ZZL. Met een hele mooie eerste proef reed ze zich naar de tweede ronde toe. In de tweede ronde reed ze zich naar een 9e plaats. Helaas was dat 1 plaatsje te laag voor plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen.
In hetzelfde weekend als de Brabantse kampioenschappen werd ook een eventingwedstrijd in Genk verreden. Robin van Haandel kwam hier aan de start met Pleun. Na een 4e plaats in de dressuurwedstrijd werd de cross gereden. Hoewel deze ruim een kilometer langer was dan Robin en Pleun gewend zijn, werd deze alleen met wat tijdfouten uitgereden. Na het springconcours vonden Robin en Pleun zichzelf terug op de 12e plaats van de 37 combinatie. Marion van Dommelen nam ook deel met haar nieuwe paard. Zij eindigden als 18e.

Esmée Beyer met Spirit bij de Brabantse kampioenschappen. Foto: foto4u.nl

Foto's:


0