Gemert maakt gehakt van UDI’19

ODILIAPEEL – Gemert heeft zaterdagmiddag beslag gelegd op de PEKA Kroef Trofee. Gemert was in de traditionele voorbereidingswedstrijd tegen UDI’19 in Odiliapeel duidelijk een maatje te groot voor de tricolores. Het werd liefst 0-5.

Het is natuurlijk maar een oefenwedstrijd, maar op sportpark De Smelen staat elk jaar toch wel wat prestige op het spel. De laatste drie edities werden een prooi voor de Udenaren, dit keer waren de zwartwitten heer en meester.
Gemert was in Odiliapeel verre van compleet. De meeste zorgen gaan uit naar de enkelblessure die Ralf Kemper tijdens zijn vakantie heeft opgelopen. De spits, die zo goed in vorm was in de slotfase van het afgelopen seizoen, is een flink aantal weken uitgeschakeld en zal naar verwachting de competitiestart niet halen.
Gemert legde zaterdag een sterke eerste helft op de mat. Al na vijf minuten brak Thijs van Pol de wedstrijd open met een perfect genomen vrije trap, 0-1. Nog voordat UDI goed en wel van de schrik was bekomen verdubbelde Gemert in de 18e minuut de marge al naar 0-2. Ook nu was Thijs van Pol de doelpuntenmaker. Dit keer vanaf elf meter.
Gemert bleef daarna de baas op het veld. In de 39e minuut lag nummer drie al in de touwen. Een treffer die op naam kwam van nieuwkomer Stijn van den Broek. Een minuut voor rust poetste Willem den Dekker ook de allerlaatste aspiraties van UDI weg: 0-4.
Na rust werd het allemaal wat minder op het weer goed bezochte sportpark. UDI probeerde de stand een wat draaglijker aanzien te geven, maar de ploeg van de nieuwe trainer Lodewijk de Kruijf kon de sterke Gemert-defensie niet verontrusten. In de 67e minuut mocht Gemert voor de tweede keer aanleggen vanaf elf meter. Van Pol liet het karwei dit keer over aan een andere nieuwkomer, Joop Daniëls, die onberispelijk voor 0-5 zorgde.
In de slotfase liep UDI nog tegen een (onnodige) rode kaart aan en liet Gemert het na om nog wat meer zout in de Udense wonde te strooien. Echter met de uiteindelijke 0-5 eindstand kon iedereen binnen Gemert prima leven.
Afgelopen maandag speelde Gemert een extra ingelaste oefenwedstrijd tegen de Qatarese profs van Umm-Salal, die in Nederland op trainingskamp zijn. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van Overasseltse Boys. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.
Umm-Salal had eerder al gelijkgespeeld tegen zowel FC Oss als Jong Sparta. Dus in die zin was de 0-0 zeker geen slecht resultaat. Beide teams kwamen niet in hun sterkste opstelling het veld op. Voor rust waren er weinig kansen te noteren, na de hervatting was Umm Salal gevaarlijker, maar gescoord werd er niet.
Komende zaterdag speelt Gemert een uitwedstrijd tegen mede-derdedivisionist Dongen. De oefenwedstrijd in midden-Brabant begint om 17.00 uur.
De supportersvereniging van vv Gemert organiseert bij voldoende belangstelling een busreis naar de bekerwedstrijd bij ODIN’59 in Heemskerk, op zaterdag 17 augustus. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. Kosten 10 euro per persoon.
Opgeven bij Karin van Stiphout, via karinvstiphout@hotmail.com of per telefoon: 06-29144514.

Gemert-speler Willem den Dekker in duel met UDI-aanvoerder Roald van Hout. Foto Frans Brzoskowksi

Foto's:


V