In memoriam Maarten Niessen

GEMERT – Twee maanden na zijn installatie als Ridder Martinus hebben we afscheid moeten nemen van Maarten Niessen.

Tinus was een van de initiatiefnemers en sinds 2014 lid van de Duitse Orde Gemerth. Tinus was een verenigingsman in hart en nieren. Al zeer vroeg is hij lid geworden van het St Catharina Gilde en daarna was hij mede-heroprichter van het St.Sebastiaan Gilde, waar hij koning van is.
Daarnaast is hij lid (geweest) van een scala aan verenigingen,waaronder de scouting, de raad van 11, de Morrisdancers en vooral de EHBO. Dat laatste zowel bij zijn werkgevers als vrijwilliger bij heel veel verschillende activiteiten. Al deze ervaringen heeft hij meegenomen bij tot stand brengen van de Duitse Orde Gemerth.
Door zijn ziekte kon hij moeilijk uit zijn woorden komen en daarom was zijn functie binnen de Orde de doofstomme vazal/schrijver van de Commandeur. Maar vooral op de rustige momenten kwam hij met vragen. Waarom heb je dat zo gedaan, of waarom doen we het niet zo?
Mede dankzij Maarten is de Duitse Orde Gemerth datgene wat we nu zijn. Zijn humor en relativering zullen we missen.

Ordo Domus Sanctea Mariae Theutonicorum Gemerth
Max Niessen Commandeur
Koen vd Eventuin Voorzitter

Foto's:


0