Internationaal powerchair (rolstoel)hockeytoernooi

GEMERT/EINDHOVEN – Van 16 t/m 18 augustus vindt in het Indoor Sportcentrum aan de Theo Koomenlaan (naast stadion FC Eindhoven) in Eindhoven het internationaal powerchair rolstoelhockeytoernooi van de GP Bulls plaats. De organisatie is er trots op dat er 14 ploegen uit 9 landen aan ons toernooi zullen gaan deelnemen.

Op de site www.gpbulls.com vindt u onder het kopje ‘Internationaal Toernooi het programma en de deelnemende ploegen uit Nederland, België, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Italië, Spanje, Tsjechië en Canada. Het internationale Toernooi van GP Bulls wordt om de twee jaar georganiseerd en staat Internationaal zeer hoog aangeschreven, met deelname van de kampioenen en eventueel de nummers 2 van de desbetreffende nationale competities. Het belooft dan ook een super toernooi te worden met spectaculaire wedstrijden. Het is eigenlijk de Champions League van het powerchair Rolstoelhockey,
Gijs Bekkers uit Elsendorp, Gijs Senders en Jules van der Heijden uit Gemert nemen deel aan dit internationaal toernooi. Wilt u deze sporters live in actie zien, kom dan op vrijdag, zaterdag en/of zondag kijken. Op vrijdag en zaterdag worden de poulewedstrijden gespeeld en op zondag de finale wedstrijden. Op zondag staat er nog een prominentenwedstrijd op de agenda, waarin prominenten uit Eindhoven en omgeving in een rolstoel tegen een gelegenheidsteam van de GP Bulls spelen.

Demonstraties

Naast het toernooi zijn er, speciaal op zaterdag en zondag, demonstraties en zelf uitproberen door mensen met een lichamelijke beperking van allerlei sporten. Iedereen die wil kan een sport komen bekijken en zelf proberen. Je moet dan denken aan rolstoeldansen, -schermen, -basketbal, -tennis, een hindernisbaan etc.
Met name voor de groep die denkt dat ze met hun beperking niet meer kunnen sporten, zal dit een hele openbaring zijn.
Ook valide jeugd kan zelf komen ervaren wat het betekent om van een rolstoel afhankelijk te zijn. Jongeren zonder beperking kunnen meerdere rolstoelsporten komen uit proberen
Tevens zal op zaterdag en zondag een informatiemarkt gehouden worden welke gericht is op zorg en recreatie.
Dit houdt in, dat binnen in het Indoor Sportcentrum een aantal stands staan opgesteld en waar uitgebreid informatie verstrekt wordt. We bieden ook de mogelijkheid om te rijden in een aangepaste auto en op aangepaste fietsen.
Kom op 16, 17 of 18 augustus naar Eindhoven om Gijs Bekkers, Gijs Senders en Jules van der Heijden aan te moedigen. Het wedstrijdprogramma is te vinden op site www.gpbulls.nl onder Internationaal Toernooi 2019.

Jules van der Heijden

Foto's:


0