Jules van der Heijden wint Internationaal toernooi

GEMERT – De Gemertse E-hockeyspeler Jules van der Heijden heeft met zijn team het Internationaal Toernooi van de GP Bulls in Eindhoven gewonnen. In het weekend van 16, 17 en 18 augustus kwam GP Bulls 1 als winnaar van dit hoog aangeschreven toernooi voor clubteams uit de bus.

Er werd gespeeld in twee poules van zeven teams. Op vrijdag 16 augustus speelde GP Bulls 1, met Jules van der heijden in de gelderen, achtereenvolgens tegen Munich Animals uit Duitsland (7-3 winst), Rolling Thunder Bern uit Zwitserland) (10-3 winst) en Oriental Red Bulls en Denemarken (5-1 winst). Op zaterdag 17 augustus werden nog eens drie poulewedstrijden gespeeld, tegen ADB Barbera uit Spanje (13-1 winst), Sharks Monza uit Italie (7-1 winst) en het Belgische Gidos Screamers (10-1 winst). Jules had met 31 doelpunten een groot aandeel in de overwinningen. De GP Bulls 1 ging als poulewinnaar naar de halve finale.
GP Bulls 1 moest deze halve finale spelen tegen Iron Cats. Dit Zwitserse team herbergt vier internationals , maar ook de GP Bulls 1 bestaat uit leden van het Nederlands team. Beide teams begonnen voorzichtig, maar GP Bulls liep snel uit naar een 4-0 ruststand en uiteindelijk naar een gemakkelijk lijkende eindstand van 6-0. Jules van der Heijden scoorde drie van de zes doelpunten.
In de andere halve finale versloeg Black Knights Dreieck uit Duitsland het Deense Oriental Red Bulls, wat leidde tot een klassieke Nederland-Duitsland finale.
GP Bulls begon uiterst geconcentreerd aan de finale tegen Black Knights. Zeker de eerste minuten was zeer aftastend en voorzichtig spel van beide teams te zien. Beide ploegen waren dicht bij het openingsdoelpunt. Black Knights liet een schot los op de paal. Het was Jules van der Heijden die op aangeven van Dennis van den Boomen de 1-0 maakte, met direct daarop de 2-0 na een snelle aanval. Ruststand 2-0. Na de hervatting gingen de GP Bulls verder met hun sterke spel, waarbij de Black Knights tactisch in de tang werden genomen. Jules maakte snel de 3-0 na sterk voorbereidend werk van Dennis van den Boomen. Ilse van de Kemenade bekroonde haar sterke spel met een doelpunt in de verre hoek: 4-0. Black Knights kon geen vuist meer maken ondanks wat wissels. Het was wederom Jules van der Heijden, die een zeer sterke indruk achterliet en met zijn vierde doelpunt de 5-0 eindstand op het bord zette.
Jules werd uiteindelijk ook winnaar van de Topscorerstrofee met een totaal van 38 doelpunten.

Foto's:


0