Kinderen houden van boeken en van voorlezen

GEMERT-BAKEL – Vanaf september wordt in de bibliotheken Gemert, Boekel en Beek en Donk weer voorgelezen aan de allerkleinsten. Steeds met een actueel thema. Het voorlezen is één keer per maand op woensdag van 15.30 tot 16.00 uur.

Het voorlezen is bedoeld voor kinderen tot 6 jaar en hun (groot)ouders. Na het lezen wordt de tijd genomen voor een activiteit, zoals zingen, knutselen of een spel. Iedereen kan met zijn of haar (klein)kind naar de bibliotheek komen en samen genieten van de mooiste verhalen.
Voorlezen is leuk, spannend en goed voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Door voor te lezen leren kinderen nieuwe woorden kennen en ontdekken ze hoe zinnen worden opgebouwd. Daarnaast helpt voorlezen bij het leren luisteren en concentreren. Bovendien stimuleert voorlezen de fantasie. Allemaal zaken waar kinderen een leven lang plezier van hebben. Maar bovenal is voorlezen gezellig en plezierig en iets waar kinderen en ouders samen van kunnen genieten. (Advertorial).

Foto's:


0