Landgeitenkeuring Boerenbondsmuseum

GEMERT – U kunt op zondag 11 augustus bij het Boerenbondsmuseum Gemert komen kijken naar het prachtige Landgeitenras. Dit is een oud Nederlands ras, dat met een speciaal fokprogramma weer teruggebracht is.

Op deze dag worden de geiten gekeurd en ook rijdt er een geitenkar rond over het museumterrein. De keuring wordt georganiseerd door de Landelijke Fokkersclub afdeling Zuid.
Vanaf 11.00 uur staan de geiten en bokken weer in de rij om zich te laten keuren, zodat ze goedgekeurd en wel aan de fokkerij deel kunnen nemen. Ieder jaar opnieuw wordt door keurmeesters gekeken of ze voldoen aan de kenmerken die een landgeit hoort te hebben. Kom gerust een kijkje nemen bij deze keuring.
Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en isook onze jaartentoonstelling te bezichtigen. Een tingieter verzorgt demonstraties en kinderen kunnen klompjes beschilderen. Het eigen gemaakte kunstwerkje mag natuurlijk mee naar huis genomen worden. Muziek ontbreekt die middag ook niet. Deze keer kunnen we genieten van de muzikale klanken verzorgd door de Millusse Kapel.
Het museum is deze zondag open vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur.

Vakantieperiode

Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er in het Boerenbondsmuseum weer dagelijks leuke, gratis, kinderactiviteiten. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, op woensdagmiddag mogen kinderen iets vlechten van wilgentenen, donderdagmiddag kunnen kinderen een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag ritjes met de ponykar rijden. Entree: kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 3,00 euro, voor 13+ 6,00 euro. De Museumkaart (MJK) is niet geldig.
Jaarkaarten van het Boerenbondsmuseum zijn verkrijgbaar aan de kassa. Deze kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn 7,50 euro en voor volwassenen (13+) 17,50 euro.
Voor meer informatie, de agenda en actuele openingstijden kijk op www.boerenbondsmuseum.nl. Volg het Boerenbondsmuseum op Facebook voor de meest actuele informatie en nieuws.

Foto Jo van Es, RJ van Es Foto- en videoproducties Gemert

Foto's:


0