Luc Scheepers kart mee met wereldtop

GEMERT – Afgelopen week stond voor de jonge Gemertse karter Luc Scheepers in het teken van karten op absolute wereldtop niveau. Op het Alain Prost circuit in Le Mans werd de International Trophy verreden, een officieus wereldkampioenschap. Luc kon zich meten met de top van de wereld en deed dat zeer verdienstelijk.

Als je een uitnodiging krijgt voor het officieuze wereldkampioenschap, weet je dat het wel goed zit met je snelheid. Deze uitnodiging werd door het team van Luc Scheepers dan ook met twee handen aangegrepen, en in allerijl werd tijd en budget geregeld. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd werd verreden. Met 300 deelnemers in verschillende klassen was spektakel gegarandeerd met volle velden, tot 36 coureurs per heat. Dat is toch wel anders dan op Nederlands topniveau. In Luc zijn klasse, wat tevens de hoogste klasse is, reden coureurs uit 17 landen mee, waaronder uit Europese landen, Libanon, de VS, de Verenigde Arabische Emiraten en Canada.
De week begon met trainingen, kwalificatie heats, en eindigde met de pre-finale en finale op zaterdag. Luc groeide door de week heen, op dit prachtige circuit bij temperaturen rond 30 graden. Hij kon zich steeds beter mengen met de beste helft. Waar hij door een technisch probleempje in het begin achter de feiten aan leek te lopen (positie 24), kon Luc met mooie acties opklimmen naar een vijftiende startpositie in de finale. Die werd op zaterdagmiddag over een afstand van zo’n 21 kilometer en 16 ronden verreden. Met de top 10 in zicht kon Luc een crash voor zich niet ontwijken, en moest er even op het gras gereden worden. Maar met redelijk gemak wist Luc zich weer een flink aantal plekken naar voren te werken, met een top 10 rondetijd. Met veel voldoening van dit absoluut hoogtepunt in de carrière van Luc, kon de rit naar huis weer aangevangen worden. Luc vervolgt zijn deelname aan het Nederlands Kampioenschap op 21 en 22 september, dichtbij huis in Eindhoven. Meer informatie staat op www.lucscheepers.nl.

Foto's:


0