Regen speelt Luc Scheepers parten

GEMERT – Een verkeerde bandenkeuze heeft roet in het eten gegooid voor de jonge Gemertse karter Luc Scheepers. Een goede kwalificatie kon tijdens de pre-finale niet omgezet worden in een goede finish. De finale stond in het teken van een inhaalrace, maar podium zat er niet meer in.

Dat het bij de zesde wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap, nu te Berghem, een wisselvallig weekend zou worden was bekend bij Luc Schepers en zijn begeleiders. De vrijdagse training was grotendeels droog, zodat een goede droog-afstelling neergezet kon worden. Bij de zaterdag training werd het weer al meer regenachtig, wat een goede kans gaf om een regenafstelling voor te bereiden. Die had het team redelijk voor elkaar, maar de droog-weer-afstelling was beter. Dat bleek uit de derde plek tijdens de kwalificatie, met een miniem gaatje naar de tweede plek.
Na de kwalificatie zaterdagmiddag ging het regenen. Dit zou door gaan tot en met de vrije training op zondagochtend. Met een regenafstelling kun Luc Scheepers redelijk rijden en kon hij aardig meegaan met de kop van het veld, dus was hij redelijk tevreden. De aanloop naar de pre-finale werd door regen, motregen en droog weer afgewisseld. Dat was dus lastig afstellen en kiezen. De afstelling was zo, dat het team bij een opdrogende baan nog snel naar slicks kon gaan. Luc’s eindoverbrenging stond echter nog op droog weer, wat in combinatie met regenbanden niet bleek te werken. Hij wiel helemaal terug naar de staart van het veld.
Bij de finale liet Luc zijn ware potentie zien. Vanaf het achterveld kon hij mooi naar voren rijden en veel tegenstanders inhalen, soms zelfs twee tegelijk. Dat resulteerde in een vijfde plek. Niet genoeg voor het podium, en het zal erg lastig worden om op een goede positie te eindigen in het eindklassement. Gelukkig kon Luc op maandag direct door naar het mooie circuit van Le Mans in Frankrijk, waarvoor hij een uitnodiging had ontvangen om mee te doen aan de International Trophy; een WK wedstrijd van vijf dagen voor privé rijders. Hij was srijdvaardig genoeg om daar alles perfect te laten verlopen.

Luc Scheepers in actie (archieffoto: Hans van Zeeland)

Foto's:


0