Remise tussen Gemert en Dongen

GEMERT – Het oefenduel Dongen-Gemert is geëindigd in een gelijkspel. Op sportpark De Biezen in Dongen werd het zaterdagmiddag 2-2.

Gemert en Dongen komen elkaar later in het seizoen ook twee keer tegen in de derde divisie. Hopelijk valt er dan meer te genieten dan zaterdag. Nu was goed voetbal ook schier onmogelijk op het harde, ietwat gedateerde kunstgrasveld van Dongen, een bijveld omdat het hoofdveld nog niet bespeeld mag worden. Bovendien stond er een straffe wind over het veld, wat het spel ook niet bevorderde.
In de eerste helft hadden beide teams daar ogenschijnlijk last van. Dongen kwam na een kwartiertje op voorsprong door een penalty, gegeven na een overtreding van Kees Brugmans binnen de beruchte lijnen. Vijf minuten later al stond de gelijkmaker op het bord. Reva Kreekels had een fijne actie in de benen en verschalkte de keeper van Dongen in de korte hoek: 1-1.
Kansen waren in het restant van de eerste helft schaars, het spel van beide kanten pover.
Na rust had Dongen duidelijk het initiatief. In de 49e minuut zette Mart van Bree jr. – zoon van voormalig Gemert-speler Mart van Bree – de 2-1 op het bord. Gemert bleef erg slordig in balbezit en kwam zelden in de buurt van het doel van de thuisploeg. De ene keer dat het na de hervatting wel gebeurde, was het overigens wel meteen raak. Thijs van Pol maakte er 2-2 van.
Dongen hield daarna een overwicht, voetbalde gemakkelijker dan Gemert, maar kwam desondanks nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Zo bleef het 2-2.
Vanavond (dinsdag 13 augustus) speelt Gemert de volgende oefenwedstrijd; in stadion De Braak in Helmond tegen Jong Helmond Sport. Dat duel begint om 19.30 uur. Vervolgens wacht de eerste officiële wedstrijd: komende zaterdag uit in Heemskerk tegen ODIN’59 in de eerste kwalificatieronde van het nationale bekertoernooi.
In de kantine staat komende donderdagavond nog een zeer interessante bijeenkomst op het programma. Stan Teuben is te gast bij vv Gemert voor een uitleg van de nieuwe spelregels voor komend seizoen. Scheidsrechters, leiders, vlaggers en andere belangstellenden van vv Gemert zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen. Aanmelding via een mail aan scheidsrechterscoördinator Enrico Meulenbroek via enrico.meulenbroek@gmail.com.
De avond begint om 19.30 uur en duurt tot maximaal 22.00 uur. Om 22.00 uur krijgt de selectie van vv Gemert een aparte toelichting op de nieuwe spelregels.
Stan Teuben is sinds twee jaar actief als scheidsrechter in het Nederlands betaald voetbal. Hij was in 2017 – op 21-jarige leeftijd – de jongste arbiter die ooit in het betaald voetbal debuteerde. Stan is de zoon van Tjapko Teuben, oud-speler en assistent-trainer van vv Gemert, en de broer van selectiespeler Lars Teuben.
Foto-onderschrift:
Nieuweling Reva Kreekels, hier vorige week in actie tegen Umm-Salal, maakte zaterdag de eerste goal voor vv Gemert.

Foto Frans Brzoskowski

Foto's:


V