Iedereen bijzonder op Verwendag 2019

GEMERT – Een verwendag die voor iedereen in Gemert-Bakel toegankelijk is. Wegens succes is deze formule dit jaar geprolongeerd. De tweede editie heeft zondag plaatsgevonden in het plantsoen achter zorgcentrum Ruijschenbergh. Deze verwendag is in het bijzonder bedoeld om mensen met een beperking en de ouderen van het kleinschalig wonen in het zonnetje te zetten. 

Jong en oud genoot van muziek, van eten, van drinken, van verwennerijen en van elkaar. Een kinderboerderij met dieren met een hoog knuffelgehalte zorgde voor vele blijde gezichten. Met ondersteuning vanuit de groene schut verzorgden 55 vrijwilligers samen deze mooie dag. De dag begon met enkele druppels uit de hemel zoals pastoor Stefan Schevers het In zijn openingsspeech verwoordde. Staande onder een paraplu hield hij een tekening van de lucht van schilder Vincent van Gogh. Hij vertelde over de beperking van deze schilder. De beperking van Van Gogh was dat hij zo goed kon schilderen dat niemand meer zag hoe goed hij was. “Iedereen is bijzonder en iedereen mag zien hoe bijzonder je bent. Op deze verwendag mag iedereen het laten zien, aan iedereen”. Schevers bracht dit direct in de praktijk door af te sluiten met een serenade op zijn trompet.

De Verwendag werd gevuld met optredens van cliënten van ORO en lokale artiesten die allen belangeloos op het podium stonden. Twee enthousiaste gastheren knoopten de dag aan elkaar. “Het was weer een prachtige Verwendag, waar iedereen mag en kan zijn zoals hij/zij is en waar dat goed is”, blikt de organisatie terug. “Dit zorgde dat ondanks de regen er een stralende zon scheen in het centrum van Gemert.”

De Verwendag kwam mede tot stand dankzij vrijwilligers, sponsoren en de Uitgekookt-avonden bij ‘t Ridderhof in Gemert. Mensen die hierbij een keer aanwezig willen zijn kunnen een mailtje sturen naar verwendag.gemert@gmail.com voor meer info en reserveringen. De volgende Verwendag vindt plaats op 23 augustus 2020.

Foto’s : Jo van Es / RJ Foto Video

Foto's:


RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR0000000