Van ambacht naar hobby in Boerenbondsmuseum

GEMERT – Op zondag 18 augustus a.s. kunt u met eigen ogen zien dat ambachten uit kunnen groeien tot een hobby. De eigen vrijwilligers van het Boerenbondsmuseum Gemert exposeren verspreid over het hele museumterrein hun eigen werk, van schilderkunst, siersmeden, vilten en kantklossen tot beeldende kunst, tekenen en andere oude ambachten.

Ook bijzonder: een van de vrijwilligers bouwt zelf kistdraaiorgels en maakt zelf de muziekbanden/-boeken. U kunt niet alleen kijken naar het resultaat, maar er worden ook demonstraties gegeven. Dus komt het zien en laat u verrassen!
Voor een ritje door de omgeving van het museum kan iedereen die middag gratis met de huifkar mee. De muzikale omlijsting op het plein wordt verzorgd door “Wai zen ut mar” uit Beek en Donk.
Het museum is deze zondag geopend van 13u tot 17u.

Gratis kinderactiviteiten tijdens de zomerperiode

Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er in het Boerenbondsmuseum weer dagelijks leuke, gratis, kinderactiviteiten. Zo is er elke dinsdagmiddag een gratis huifkartocht, op woensdagmiddag mogen kinderen iets vlechten van wilgentenen, donderdagmiddag mogen kinderen een pannenkoek bakken en op vrijdagmiddag ritjes met de ponykar rijden.

Algemene informatie

Entree: kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 3,00 euro, voor 13+ 6,00 euro. De Museumkaart (MJK) is niet geldig. Jaarkaarten van het Boerenbondsmuseum zijn verkrijgbaar aan de kassa. Deze kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar 7,50 euro en voor volwassenen (13+) 17,50 euro. Voor meer informatie, de agenda en actuele openingstijden kijk op www.boerenbondsmuseum.nl. Volg het Boerenbondsmuseum op Facebook voor de meest actuele informatie en nieuws.

Foto's:


0