Verwendag Gemert eigenlijk voor iedereen

GEMERT – Na de eerste succesvolle editie van vorige jaar is de Verwendag in al z’n twinkelende vreugde terug. Tijdens de jaarlijkse Verwendag wordt aan de deelnemers en bezoekers als vanouds een heel scala van activiteiten aangeboden. Waar? In de tuin Ruijschenbergh – Gemeentetuin, midden in hartje Gemert.

De Ruijschenbergh-Gemeentetuin, vrijwel geheel omsloten, is uitermate geschikt. Midden in het centrum! De entree bevindt zich in de doorgang vanaf de Kapelaanstraat. Daar is ook een fietsenstalling.
De Verwendag zou niet bestaan zonder “Uitgekookt”, gezellige avonden vol entertainment en lekker eten en drinken. De opbrengsten van deze avonden worden gebruikt voor de financiering en organisatie van de jaarlijkse Verwendag. Ook u kunt een tafeltje boeken bij Uitgekookt, een goed doel steunen door een fantastische avond te beleven… Wie wil dat nou niet?
Wat kunnen we op die zondag 18 augustus in de gemeentetuin aantreffen? Er is een kinderboerderij, met zeer aaibare knuffeldieren. Er staan eetkraampjes: pannenkoeken, hamburgers, kebab, chips, snoes, en ijs. Zó lekker, dat de uitdrukking “het kan niet op” hier niet opgaat. De deelnemers die een uitnodiging hebben gehad én zich hebben opgegeven, krijgen een braskaart en kunnen dus heerlijk brassen. Die kaarten zijn uiteraard ook los te koop. Met een volle maag kunt u vervolgens langs de verkoopkraampjes, winkeltjes en marktkraampjes lopen, voor allerlei leuke hebbedingen. En jawel, op de verwendag mogen de verwenkraampjes niet ontbreken: massages, nagelverzorging, make-up, schmink, kappen en vlechten, het kan allemaal. Nou ja, voor de laatstgenoemde twee onderdelen is de aanwezigheid van enige vorm van haardos wel belangrijk. Dan kan er nog gesprongen worden op diverse springkussens, en op het podium vinden supervette optredens van lokale en regionale sterren plaats. Het zijn de helden van de streek, die zulks belangeloos doen. Voor het eerst dit jaar zullen ook de ‘Uitgekookt – sterren’ het podium trotseren. Een fotograaf neemt gallery-foto’s en er is de mogelijkheid om Solobeer (lees: bier) te proeven, een heus Gemerts brouwsel.
De Verwendag is niet alleen bedoeld voor mensen met een geestelijke beperking, maar ook voor de wat ouderen van dagen, die immers veelal áán de gemeentetuin wonen. Daarnaast is de Verwendag voor iedereen toegankelijk. Het Bestuur van Stichting Uitgekookt/Verwendag stelt heel duidelijk: ”Eigenlijk is de Verwendag voor iedereen bedoeld.” De vreugde die medemenselijkheid nu eenmaal áltijd genereert, spat van deze dag af. Het goede werk van de vele vrijwilligers, de giften van de diverse sponsors, het vertaalt zich in een dag van plezier, ontspanning, pret, schik en soms ook ontroering. Kom gerust een kijkje nemen. U bent van harte welkom!

Gemeentetuin Gemert, 18 augustus 2019, van 12.00 u. tot 17.00 u. Toegang gratis. Meer info via Facebook: Uitgekookt/VerwendagGemert of e-mail: verwendag.gemert@gmail.com.

Foto's:


0