Volop amusement bij Brabantse Ballonfeesten

GEMERT – De Brabantse Ballonfeesten komen rap dichterbij. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is sportpark Molenbroek in Gemert het decor voor de 27e editie. Tientallen ballonnen zullen de lucht ingaan, met veel gezellige activiteiten eromheen.

Hoogtepunt in het programma is natuurlijk het opstijgen van de vele imposante ballonnen. Op zaterdag gaat bijvoorbeeld de befaamde ‘Vincent van Gogh’ omhoog, een van de meest bekende ‘Special Shape’-ballonnen in het Nederlandse luchtruim. Op zondag wordt het evenement afgesloten met een aantal parachutespringers, die boven de voetbalvelden naar beneden komen en landen tussen de duizenden bezoekers.
Nog altijd is het mogelijk om je in te schrijven voor een vaart over het mooie Brabantse land. Een prachtig cadeau voor jezelf of een originele manier om een naaste, personeelslid of relatie mee te verrassen. Alle tarieven, arrangementen en het aanmeldformulier vind je op de site van de Brabantse Ballonfeesten: www.brabantseballonfeesten.nl.
Met de reservering van een vlucht draagt u bovendien bij aan goede doelen. Zoals elk jaar heeft Rotary Gemert-Bakel-Laarbeek een aantal sociaalmaatschappelijke instellingen aangewezen die meeprofiteren van de opbrengst van de Brabantse Ballonfeesten. Dit jaar gaat het om Stichting Leergeld, de Kledingbanken van Gemert-Bakel en Laarbeek en de ‘Super Sociaal’ in Laarbeek.
Het evenement kent ook dit jaar een uitgebreid nevenprogramma. Bekend van de andere edities is de loterij. Voor een luttel bedrag van 1 euro maak je kans om dezelfde dag nog met een ballon mee naar boven te gaan. De uitverkorenen worden zowel op zaterdag als zondag op het terrein bekend gemaakt. Dat gebeurt dit jaar door twee nieuwe gastheren: de ervaren speakers Ruud Vermunt en Tim Gruijters praten alle programma-onderdelen aan elkaar en vertellen het publiek wat er allemaal is te zien.
Voor de kleinste bezoekers is ‘Ronnie Ballonnie’ aanwezig, die voor de kinderen bijzondere figuren maakt met zijn ballonnen. Ook zijn er zoals elk jaar weer springkussens, waarop de jeugd zich flink kan uitleven. Op beide dagen zorgt een dweilorkest voor gezelligheid. Het Gemertse bedrijf De Blauwe Ballon presenteert zich op het terrein, er wordt met modelvliegtuigjes gevlogen en Frank Verberne uit Milheeze is als paramotor-vlieger actief. Ook is er een zogenoemde ‘inloopballon’, waardoor je zo’n indrukwekkende ballon eens van binnen kunt bekijken.
De horeca is dit jaar opnieuw uitgebreid. Er zijn meer en beter verspreide paviljoens voor een drankje en ook om te eten hoef je het terrein niet af.
De organisatie is volop bezig met de voorbereidingen en kijkt al uit naar een hopelijk mooie nieuwe editie van het familie-evenement, dat ook buiten de directe regio steeds meer bekendheid vergaart. Op zowel zaterdag als zondag wordt om 17.00 uur begonnen.
Op beide dagen is iedereen van harte welkom om na afloop gezellig na te kletsen in het clubhuis van vv Gemert en daar over de belevenissen te horen van de terugkerende ballonvaarders, die over de rode loper worden onthaald. Ook in de kantine zal de presentatie in handen zijn van Tim Gruijters en Ruud Vermunt.
Foto-onderschrift:
De ‘inloop-ballon’ trok vorig jaar veel bekijks bij de Brabantse Ballonfeesten.

Foto Frans Brzoskowski

Foto's:


V