23 augustus 2019

Zeven Dorpentocht Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – Na het succes van vorig jaar organiseren de gezamenlijke wielerclubs van Gemert-Bakel op zondag 25 augustus weer de Zeven Dorpen fietstocht voor de gewone fiets. Vorig jaar was deze tocht goed voor bijna 700 deelnemers.

De wielerclubs willen het fietsen graag promoten. Ze vinden dat fietsen een gezonde bezigheid is. Regelmatig een stukje fietsen zorgt voor een goede conditie. Iedereen mag meedoen, of het nu met een elektrische fiets is, een gewone fiets, een racefiets of mountainbike. Ook kinderen mogen mee doen want het is behalve gezond gezellig om met het gezin erop uit te trekken. Er kan voor de tocht van 40 kilometer gestart worden in elk kerkdorp van Gemert-Bakel. Evenzo kan op elke plaats gepauzeerd worden. De route loopt via landelijke wegen en door de bossen met verharde paden. Iedereen krijgt een stempelkaart en in elk dorp dient men een stempel te halen. Bij een volle kaart ontvangt men een heerlijke, door de Jumbo geschonken vlapunt. Bij drie posten is er ook een versnapering. De inschrijving is € 2,50 per persoon inclusief alle versnaperingen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de deelname gratis. De route is helemaal uitgepijld en men krijgt de routebeschrijving mee. De start is van 12.00 tot 13.30 uur. Er kan gestart worden bij de Specht in Handel, De Brabander in Elsendorp, D’n Eik in De Rips, De Weijerij in Milheeze, de kantine van BAVOS in Bakel, café ’t Anker in De Mortel en het Boerenbondsmuseum in Gemert.

Foto's:


0