Bezoekers genoten van Zonnebloemdag

MILHEEZE – De jaarlijkse Zonnebloemdag van Zonnebloem Bakel/Milheeze/De Rips werd met ruim honderd gasten en vrijwilligers weer druk bezocht. Op maandagmiddag 9 september hebben zij allen genoten van een prachtig concert van het koor ’t Akkoordje uit Helmond.

Door Jozien Oostenrijk

De zaal was op de avond vóór de Zonnebloemdag al kleurrijk versierd door leden van het koor ‘Friends with voices’ uit Milheeze. Zij hadden die avond een optreden gehad en hadden voor de leden van de Zonnebloem de bloemen laten staan en de spandoeken laten hangen. Het maakte de middag compleet. Na een kopje koffie met een stukje heerlijke vlaai, gedeeltelijk gesponsord door de Jumbo uit Bakel, opende voorzitter Frans Janssen de middag met een minuut stilte voor de mensen, die ons ontvallen zijn in het afgelopen jaar. Ook werd Lies Brandts even in het zonnetje gezet, omdat zij maar liefst twaalf jaar verdienstelijk is geweest als vrijwilligster bij de Zonnebloem Bakel/Milheeze/De Rips. Haar commentaar bij de huldiging symboliseerde haar aangeboren bescheidenheid: “Och, dat gaat helemaal vanzelf, je gaat gewoon door, hè!”
Hierna nam de Helmondse zanggroep ’t Akkoordje de aandacht over, onder de warme begeleiding van onder andere accordeons, een drumstel en een gitaar. Zij brachten liedjes ten gehore uit de oude doos, waaronder veel meezingers. Het zal geen verbazing wekken dat dit repertoire een bijzondere aantrekkingskracht had op de aanwezige gasten. Tijdens de pauze, waar de gasten werden getrakteerd op een consumptie en een hartige traktatie, vervolgde ’t Akkoordje het programma, waar weer een schepje boven op de sfeer werd gedaan.
Na dit optreden werd de zaal aangenaam verrast doordat er een heerlijk kopje soep werd gepresenteerd. De middag werd helemaal compleet doordat Marius Joosten voor een leuke verrassing had gezorgd: hij bood alle gasten en vrijwilligers een mooi heideplantje aan, waarbij ook nog eens gekozen kon worden uit verschillende kleuren. De leden van Zonnebloem Bakel/Milheeze/De Rips willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze geslaagde middag hartelijk bedanken.

Foto's:


0