03 september 2019

Carrousel speelt bekroond jeugdwerk tijdens Kinderboekenweek

GEMERT – Midden in de Kinderboekenweek speelt Jeugdtheater Carrousel de fantasierijke en spannende familievoorstelling Spinder (8+), gebaseerd op het kinderboek van Simon van der Geest. Spinder won de Gouden Griffel en Jan Wolkersprijs in 2013, werd eerste bij de Kinder en Jeugdjury Vlaanderen in 2014 en was in 2012 Selexyz Jeugdboek van het jaar. Het bekroonde verhaal wordt nu op het toneel gebracht in De Eendracht.

Hidde heeft een insectenverzameling in de kelder en nu wil zijn broer de kelder inpikken. En dus is het oorlog. Hidde maakt geen enkele kans, maar hij heeft één wapen: het geheim dat de broers al een paar jaar bewaren. Een verschrikkelijk geheim…Herkenbaar? “Oorlog was het bij ons thuis ook regelmatig. Mijn zus en ik ruzieden vaak om de verdeling van taken bij de afwas; wie moest wassen en wie moest drogen. En dan nog de ander afkraken dat haar taak niet goed gedaan was”, aldus Marieke Boers – Van Wetten, die dit jaar voor het eerst meespeelt. Regisseur Anouk van Dijk voegt daar nog aan toe: “Het is niet alleen het verhaal wat voor veel mensen dichtbij zal staan. De stijl van het stuk is vertellend, waardoor je je als publiek rechtstreeks aangesproken voelt. Hidde heeft het echt tegen jou!”
In 2020 bestaat Jeugdtheater Carrousel 30 jaar. Fritz Hörter en Stanny Roodselaar zijn al vanaf het prille begin betrokken en staan er nog steeds even bevlogen in: “‘We proberen met iedere productie iets anders te doen dan voorgaande keren, al sinds de eerste voorstelling in 1993. Zelf creëren, leren en blijven zoeken naar nieuwe invalshoeken; dat houdt de spelers scherp en bezoekers worden telkens weer verrast. Ook bij Spinder dus!”
Het fantasierijke verhaal van Simon van der Geest wordt door Jeugdtheater Carrousel op 5, 6, 11, 12 en 13 oktober gespeeld in Cultuurhuis De Eendracht in Gemert. Spinder is geschikt voor de hele familie (vanaf 8 jaar). De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten en heeft geen pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eendracht-gemert.nl.

Jeugdtheater Carrousel speelt Spinder.

Foto's:


0