Derde generatie trendsetter BMW X6

Alweer elf jaar geleden ontketende de BMW X6 een nieuwe trend, die van de crossover-coupés. Inmiddels staat de derde editie voor de deur en die voert nogal een lichtshow op.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mocht de opvallend gestileerde verschijning van 4,94 bij 2,00 bij 1,70 meter niet indrukwekkend genoeg zijn, dan bestel je BMW Laserlight én verlichte nieren bij, die je ook onderweg mag en kunt laten branden. Activeer je in de cockpit al het indirecte ledschijnsel, dan creëer je het effect van een hippe loungebar, waar je al je wensen via spraakcommando’s kenbaar maakt. Twee 12,3-inch grote beeldschermen verzorgen alle informatievoorziening, terwijl je lekker relaxet in de Vernasca-lederen stoelen, als optie multifunctioneel en met massage uit te voeren. De achterbank laat zich driedelig neerklappen en doet dan 1530 in plaats van 580 liter aan laadruimte ontstaan. Tot de bijzondere opties rekenen we vierzone-klimaatregeling, bedieningselementen met kristallen, thermo-elektrische bekerhouders, een Ambient Air-pakket, een Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System en een panoramadak.

Elke X6 heeft van nature een achttraps Steptronic-transmissie, xDrive met automatische krachtverdeling, dynamische schokdemperregeling en 19-inch wielen. Een adaptief onderstel, Integral Active Steering, luchtvering met acht centimeter hoogteverstelling en een xOffroad Pack met instelbare rijmodi vervullen verdere wensen. BMW monteert achter trouwens een wielophanging met dubbele draagarmen; vrij uniek in het SUV-segment. Motorisch is de X6 uitstekend bedeeld, met zelfs een V8 – toch een uitstervend ras – in het keuze-overzicht. Die huist in de M50i en produceert een gulle 530 pk, waarmee hij de zescilinder 40i met 340 naar het tweede plan verwijst. Naar het derde, feitelijk, als we de M50d met zijn vier (!) turbocompressors en 400 pk erbij halen. Het minder exotische dieselalternatief betreft de 30d met 265 pk. Begin december introduceert BMW het spraakmakende model in Nederland.

Foto's:


0