Gimmertse Gladiatoren eerste lokale business boxing gala

GEMERT – Een boksring temidden van feestelijke VIP-tafels. Ondernemers die vol vuur de handschoen tegen elkaar opnemen. En publiek verkleed als Bonnie and Clyde. Gimmertse Gladiatoren, het eerste business boxing gala van Gemert, leidt op 21 december de kerstdagen bij voorbaat sfeervol en spectaculair in.

Door Siel Peijs

“Tempo er op, dames en heren!” Galmend klinkt de stem van Peter van der Pas door de zaal van Sporthal Molenbroek. Onder leiding van de gerenommeerde bokstrainer uit Elsendorp werken 24 mannen en vrouwen vol overgave aan hun stootkracht en voetbewegingen. Het zijn geen gewone pupillen die de vader van Olympisch kandidaat Max van der Pas onder handen neemt. De tekst op hun zwarte haltertops verraadt hun status: ‘Gimmertse Gladiatoren’.

“Een bijzondere groep”, beaamt Van der Pas. “Bloedfanatiek en heel leergierig.” Het is dan ook een bijzonder evenement waar de boksers-in-spé naartoe werken. Op zaterdag 21 december zijn ze het middelpunt van Gimmertse Gladiatoren, het eerste Gemertse ‘business boxing gala’.

“We hebben 26 ondernemers geselecteerd”, vertelt Wiljan Jansen, voorzitter van de organisatie. “Zij zullen tijdens het gala elf à twaalf partijen tegen elkaar boksen. Het doel is tweeledig. We willen de bezoekers, met name ondernemers en hun gasten, een mooie avond bezorgen. Met het geld dat we ophalen steunen we Stichting Leergeld.”

Het idee voor Gimmertse Gladiatoren ontstond eind vorig jaar, niet toevallig dankzij de Elsendorpse bokser Max van der Pas. Jansen bezocht samen met collega-ondernemers een soortgelijk gala in Rotterdam, zegt hij: “We ondersteunen Max op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo. Hij had ons uitgenodigd. Op de terugweg bedachten we dat zoiets ook in Gemert zou moeten kunnen.”

Die handschoen bleef niet lang liggen. En dus wordt de evenementenhal van NXT Events eind december omgetoverd tot heuse boksarena. “In Peaky Blinders-stijl”, verduidelijkt Jansen. “Ons gala ademt de sfeer uit van de ‘roaring twenties’, de Amerikaanse jaren ’20 van de vorige eeuw. Zo dragen de boksers leren handschoenen waar het Gimmertse Gladiatoren-logo in is gebrand. En we hanteren een verplichte dresscode.”

De bokswedstrijden zelf vinden plaats onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond. Gemerts Nieuwsblad is mediapartner en Omroep Centraal verzorgt de visuele ondersteuning. En de bekende ringspeaker Ray Martin is uitgenodigd om de avond aan elkaar te praten. Bedrijven die met hun relaties het evenement willen bezoeken kunnen kiezen uit verschillende arrangementen. Die gaan van een tienpersoons VIP-diner aan de ring inclusief meet&greet met Max van der Pas tot een meer bescheiden tafel met zicht van bovenaf. Individuele tickets zijn ook beschikbaar.

Ondertussen spoort Peter van der Pas de Gimmertse Gladiatoren nog eens aan. Onder zijn leiding, en die van medetrainers John Bersch en Janneke van der Pas, werken ze zich sinds half mei twee tot vier keer per week in het zweet om op 21 december te kunnen stralen. Hoewel hun namen nog even geheim blijven, zouden ze volgens Wiljan Jansen al te herkennen moeten zijn: “Enkelen zijn toch wat kilootjes kwijtgeraakt.”

En dat is nodig ook, zegt Peter van der Pas: “Zij zijn de sterren van de avond. Daar bereiden we ze zo goed mogelijk op voor. Want het is een aparte ervaring, als je plotseling temidden van al dat publiek in de ring moet stappen.”

Foto: Het organisatiebestuur is al in ‘Peaky Blinders-stijl’.

Foto's:


0