Fotoexpositie zandwegen in gemeentehuis

GEMERT – In de expositieruimte van het gemeentehuis aan het Ridderplein in Gemert is dit najaar een tentoonstelling te zien van zandwegfoto’s. Het zijn foto’s die zijn ingezonden voor de fotowedstrijd met het thema zandwegen.

Deze wedstrijd werd in het eerste halfjaar van 2019 gehouden in het kader van de manifestatie Brabantse Zandwegen en is georganiseerd door de Foto Expressie Groep Gemert onder auspiciën van de Werkgroep Zandwegen. De wedstrijd is gewonnen de door de Gemertse vrijetijdsfotograaf Arno van Hout.
De Werkgroep Zandwegen, waarin verschillende Gemertse organisaties vertegenwoordigd zijn, geeft daarmee lokaal uitvoering aan een initiatief van de Stichting De Brabantse Hoeders. Deze stichting zet elk jaar met een ander thema de Brabantse natuur en cultuur in de schijnwerpers. Dit jaar zijn dat de zandwegen in Brabant.
Deelnemers aan de fotowedstrijd konden tot 1 augustus hun foto’s insturen, waarna enkele ervaren leden van de Foto Expressie Groep Gemert de inzendingen hebben gejureerd. De winnende foto maakte Van Hout van een zandweg op de grens van Gemert en Boerdonk.
Door de foto van een door knotwilgen geflankeerde zandweg boven de horizon een waas van onscherpte te geven trekt de fotograaf alle aandacht naar de zandweg. Plassen water en een regenlucht geven het beeld een extra dramatisch effect.
De tweede prijs was voor Maria Schneider met een zandweg op De Krim bij Elsendorp en de derde prijs voor Hein Schneider met een zandpad dat de Peelse Loop kruist nabij de Groene Steeg. Voor de wedstrijd waren 78 foto’s ingezonden.
De winnende foto’s worden met twaalf andere in Gemert-Bakel gemaakte wedstrijdfoto’s tot eind november geëxposeerd in het gemeentehuis van Gemert-Bakel. Daarnaast worden nog enkele andere werkstukken in relatie tot het thema zandweg tentoongesteld. De prijsuitreiking van de fotowedstrijd vindt plaats op vrijdag 13 september om 16.00 uur in de hal van het gemeentehuis. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de VVV Heerlijck Vrij Gemert-Bakel.

Winnaar van de fotowedstrijd Zandwegen is Arno van Hout

Foto's:


0