Gemert Mert prikkelt de zintuigen

GEMERT- De zintuigen werden geprikkeld tijdens Gemert Mert 2019. Het grootste gratis publieksevent van Gemert-Bakel biedt steeds meer beleving. Ongeveer 30.000 mensen genoten van het jaarlijkse uitje in Hartje Gemert.

Van de redactie

Bezoekers uit de wijde omtrek keken hun ogen uit tijdens de Temple Show van Cirq’ ulation Locale. De luchtcapriolen van de Belgische hemelbestormers vormden het hoogtepunt van het programma op het Stoeredingenplein van Gemert Mert. Dichter bij grond konden de allerstoerste kids klauteren en klimmen op het testcircuit van de Fun Run en de apenkooi van Scouting Gemert en ZuTh.

De jeugdorganisatie en de wandelsportvereniging willen ook een gezamenlijk onderkomen bouwen, maar daarvoor hebben ze de steun van de gemeenschap nodig. Op Gemert Mert konden mensen die de twee volksclubs een warm hart toedragen een stukje van de nieuwe blokhut adopteren. Delen van de ontvangstruimte en de damestoiletten zijn sinds zondag al bezet, maar er is nog ruimte voldoende te vergeven.

Wat voor Scouting geldt, geldt ook voor het Stoeredingenplein: beweging en braintraining gaan er hand in hand. In de Technobiel en de Alles is Techniek Experience was volop ruimte om te experimenteren met techniek. Met de AR-bril op konden whizkids rondlopen in een virtuele omgeving en met de bril af een touchscreen-selfie maken.

Papa’s en mamma’s proefden ondertussen liever van echte Gemertse koffie en bieren. Zonder schuldgevoel, want 100% eerlijk en sociaal gebrand en gebrouwen. Aangevuld met rockabilly en wereldmuziek waanden ook zij zich even in een andere wereld.

Terug op aarde gingen lokale politieke partijen, gewapend met kilo’s appels, liters tomatensoep, pakken koekjes en dozen, zonnebrillen en pennen, het gesprek met de kiezers aan. Wat in het Haagse ondenkbaar is, is op Gemert Mert realiteit: SP en VVD die gebroederlijk oppositie voeren met een gedeeld affiche tegen het beleid van de plaatselijke regering. Het kan verkeren.

Op Gemert Mert voelden de koopjesjagers zich vooralsnog allerminst bekocht. De tassen door de winkelstraten werden gedragen waren in veel gevallen goed gevuld met kleding, verzorgingsproducten en andere verwennerijen. Voor foutparkeerders aan de Vondellaan en de Watermolen was er achteraf wel een domper op de feestvreugde. Zelfs op vertoon van de bon kunnen zij hun parkeerboete niet inruilen voor iets beters. Die extra parkeerplekken in het centrum zullen door hen met gejuich begroet worden. Of anders toch maar op de e-bike volgend jaar?

Temple Show op Gemert Mert

Foto's:


0